Δε 25 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2002Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200220-10-2002: Ημερήσια Διαταγή της 20ης Οκτωβρίου 2002

20-10-2002: Ημερήσια Διαταγή της 20ης Οκτωβρίου 2002

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΑΡΧΗΓΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΗΣ 2Οης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2002

 

Αστυνομικοί και Πολιτικοί Υπάλληλοι,

Η Ελληνική Αστυνομία εορτάζει σήμερα με ιδιαίτερη ευλάβεια τη μνήμη του προστάτη της Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Ο Αγιος Αρτέμιος έζησε τον 4ο αιώνα μετά Χριστό. Τον χαρακτήρισε η βαθιά του χριστιανική πίστη, η ισχυρή του θέληση και το άκαμπτο ψυχικό του σθένος. Εργάσθηκε με πάθος για την ειρήνη, την ευνομία, την ελευθερία και την ασφάλεια των πολιτών χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος εκτιμώντας το ήθος και τις αρετές του διόρισε τον Αγιο Αρτέμιο Ανώτερο Διοικητή σε διάφορες περιοχές του Βυζαντίου.

Η πίστη του, η γενναιότητά του και η θαρραλέα αντίστασή του απέναντι στην παρανομία του αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη, ο οποίος θέλησε να καταργήσει με τη βία την χριστιανική πίστη, είχε ως αποτέλεσμα την καθαίρεσή του, το βασανισμό του και το μαρτυρικό του θάνατο.

Με αυτή ακριβώς τη στάση ζωής και με το αίμα του ο Αγιος Αρτέμιος επισφράγισε με συνέπεια την πίστη στο καθήκον και την αποστολή του αποτελώντας σήμερα το πρότυπο για κάθε Αστυνομικό.

Στη σύγχρονη κοινωνία η Ελληνική Αστυνομία, έχοντας φωτεινό παράδειγμα και συμπαραστάτη της τον προστάτη της Αγιο Αρτέμιο, μάχεται με αφοσίωση στο καθήκον για τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς και για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατοχυρώνοντας τη διαμόρφωση μιας νέας αντίληψης για την ασφάλεια του πολίτη, ένα νέο σύστημα αποτελεσματικής προστασίας με την αδιάκοπη παρουσία δίπλα του και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε αυτόν.

Ο ελληνας Αστυνομικός εκπαιδεύεται και σε συνεργασία με Αστυνομίες προηγμένων Χωρών εξειδικεύεται για τη μεγάλη πρόκληση, το "στοίχημα" της ασφαλούς διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα και της ανάληψης της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2003.

Ταυτόχρονα δίδεται σήμερα ιδιαίτερη σημασία στην πρόθυμη, έγκαιρη και ουσιαστική εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και στην καταπολέμηση της σύγχρονης εγκληματικότητας που συνδέεται κυρίως με την εγκληματική βία, τα ναρκωτικά, την εμπορία ανθρώπων, την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα.

Τα πρόσφατα πλήγματα σε βάρος τη εγκληματικότητας απέδειξαν ότι η οργάνωση και ο σχεδιασμός, όταν υπάρχουν στόχοι, επιφέρουν θεαματικά αποτελέσματα και αυτά επιτεύχθηκαν χάρη στη συνεχή προσπάθεια των Αστυνομικών που εργάζονται σκληρά, με μεθοδικότητα, υπομονή και επιμονή.

Ιδιαίτερα σήμερα τόσο η αναγνώριση του αστυνομικού έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας από το κοινωνικό σύνολο, όσο και η θεσμοθέτηση από την Πολιτεία του εορτασμού της "Ημέρας της Αστυνομίας", δίνει σε όλους τους Αστυνομικούς ικανοποίηση, δύναμη και αυτοπεποίθηση να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά στην αποστολή τους και δημιουργεί τους όρους για την πλήρη επαγγελματική και κοινωνική καταξίωσή τους, την οποία πραγματικά αξίζουν.

Με την βοήθεια του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε με αποτελεσματικότητα τη δύσκολη αποστολή μας, εναρμονισμένοι στις νέες απαιτήσεις της εποχής μας, με κύριο στόχο και επιδίωξή μας την ασφάλεια του πολίτη.

 

Τελευταίες Αναρτήσεις