Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Μάιος 200720-05-2007: Ανακοίνωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως σχετικά με την προαναγγελία των κινητοποιήσεων της Π.Ο.ΑΣ.Υ στις 23-05-2007

20-05-2007: Ανακοίνωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως σχετικά με την προαναγγελία των κινητοποιήσεων της Π.Ο.ΑΣ.Υ στις 23-05-2007

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 20/05/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας σχετικά με την προαναγγελία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για κινητοποιήσεις στις 23-05-2007, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

« H χώρα μας φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του κόσμου, τον τελικό Champions League. Τα βλέμματα όλων των φιλάθλων, κυρίως της Ευρώπης, είναι εστραμμένα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Όλοι προσδοκούν σε μια γιορτή ειρήνης, πολιτισμού και χαράς.

 

Αισθανόμαστε την υποχρέωση και την ανάγκη να δείξουμε για μια ακόμα φορά, μετά τους επιτυχημένους και ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ότι είμαστε, ως κοινωνία και ως Διοίκηση, ως Αστυνομία ειδικότερα, άξιοι οικοδεσπότες.

 

Οι κινητοποιήσεις που προαγγέλλονται από το Δ.Σ. της συνδικαλιστικής οργάνωσης των Αστυνομικών υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) για την ημέρα του τελικού είναι λάθος. Δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν. Υπάρχει κίνδυνος να αμαυρώσουν το μέγα αυτό αθλητικό γεγονός και να εκθέσουν την χώρα διεθνώς. Και η ευθύνη για μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ασφαλώς πολύ βαρειά για τους «επιχειρούντες» συνδικαλιστές. ?λλωστε, θέματα για τέτοιες ακραίες δράσεις δεν υπάρχουν ούτε προσχηματικά. 

 

Το βαθμολόγιο προχωρεί θετικά και βρίσκεται στην τελική του φάση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το ίδιο και το μισθολόγιο (σε συνεργασία και συνεννόηση με το Υπουργείο Εθνικής ?μυνας), το Προεδρικό Διάταγμα, τέλος, για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού βρίσκεται ήδη στο δρόμο για το Συμβούλιο της Επικρατείας για την επεξεργασία και την οριστική του διαμόρφωση. Αυτά, πέραν των άλλων, των πολλών και χρονιζόντων επί δεκαετίες προβλημάτων που έχουν ήδη επιλυθεί.

 

Κάνω, λοιπόν, έκκληση προς όλους να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και προς το Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ειδικά να αναλογισθούν το βάρος των ευθυνών που επωμίζονται. Υπάρχει καιρός (μετά το μέγα γεγονός του τελικού του Champions League) και για κινητοποιήσεις και για διαφωνίες και για συμφωνίες εν τέλει, όπως θέλω να ελπίζω».

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις