Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Μάρτιος 200720-03-2007: Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

20-03-2007: Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Το τελευταίο διάστημα, η Ελληνική κοινωνία παρακολουθεί με σκεπτικισμό τη δημόσια αντιπαράθεση συνδικαλιστικών στελεχών του Σώματος, με αποκορύφωμα το πρόσφατο έγγραφο «διάβημα» της Π.Ο.Α.Σ.Υ. προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης. Τα ίδια στελέχη ταυτόχρονα προβαίνουν σε τηλεοπτικές λεκτικές αψιμαχίες και αντιπαραθέσεις για να συντηρούν ένα κλίμα που οπωσδήποτε επηρεάζει αρνητικά την κοινή γνώμη, ως προς τη συνοχή του Σώματος και τη συνολική του εικόνα, έχοντας επίγνωση ότι η εικόνα αυτή είναι απολύτως πλασματική και αναντίστοιχη για το πραγματικό καθημερινό της έργο.
Η υπερβάλλουσα προσπάθεια ανάδειξης δήθεν ελλειμμάτων αστυνόμευσης και αδυναμίας καθοδήγησης των αστυνομικών δράσεων, η μονοπωλιακή επίδειξη ευαισθησίας και ενδιαφέροντος για το μέλλον του Σώματος και την προστασία του προσωπικού του, καθώς επίσης και η ακραία και εντελώς ανυπόστατη κατηγορία της συμμετοχής της πολιτικής Ηγεσίας στη διόγκωση της βίας, συνιστούν άμεσες και απρόκλητες βολές, που στρέφονται κατά της ίδιας της Ελληνικής Αστυνομίας, επιχειρώντας να πλήξουν την αξιοπιστία, το κύρος και την προσφορά της ως θεσμού, εκπορευόμενες από στελέχη που αντί να προάγουν απαξιώνουν, αντί να συνδράμουν καταστρέφουν, αντί να υποστηρίζουν αντιμάχονται.
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναδεικνύει και προωθεί προς επίλυση στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης πάγια οικονομικά και μισθολογικά αιτήματα του προσωπικού, μεγάλος αριθμός των οποίων έχει ήδη ικανοποιηθεί με την αμέριστη υποστήριξη της πολιτικής ηγεσίας. Έτσι αποδεικνύεται εμπράκτως ο σεβασμός του στη συνδικαλιστική δράση. 
Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης να μεταβάλλεται σε παθητικό αποδέκτη των παρορμητικών και εν θερμώ θέλουμε να πιστεύουμε, άδικων επιθέσεων από συγκεκριμένους συνδικαλιστικούς φορείς και εκπροσώπους τους, οι οποίοι μάλιστα, υπερβαίνοντας καταφανώς τα όρια της νομοθετικά κατοχυρωμένης συνδικαλιστικής δράσης επιτίθενται μέσω των Μ.Μ.Ε., κατά της πολιτικής, ιδίως, αλλά και της φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τρόπο ανοίκειο, προκλητικό και εντελώς ασύμβατο προς την πραγματικότητα.
Η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί, αναμφίβολα, ένα σημαντικό για το κοινωνικό σύνολο και την υπόσταση της ίδιας της χώρας κρατικό οργανισμό, ο οποίος επιβάλλεται να λειτουργεί ενωμένος και απερίσπαστος, σύμφωνα με την ισχύουσα συνταγματική και νομοθετική τάξη και την ιεραρχική του δομή.
Κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της συνοχής του Σώματος και απαξίωσης του έργου και του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, οπουδήποτε και αν στοχεύει, από οποιουσδήποτε «αυτόκλητους» υπερασπιστές και αν υποστηρίζεται, είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό. Γιατί η Αστυνομία απαντά με το έργο της. Γιατί με το έργο της έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του λαού. Και το έργο αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ή υποβαθμισθεί.
Η Ελληνική Αστυνομία με συγκεκριμένη πολιτική και στρατηγική ασφάλειας, με ορθή συνεκτίμηση των εκάστοτε δεδομένων, απαντά στη νέα πραγματικότητα, με σχεδιασμό και ρεαλισμό, με σύστημα και μέθοδο, εφαρμόζοντας μια σύγχρονη αντεγκληματική πολιτική, προσαρμοσμένη στη λογική της πρόληψης, για την κατοχύρωση του αγαθού της ασφάλειας και την καλύτερη προστασία του πολίτη.
Η Ελληνική Αστυνομία κερδίζει το στοίχημα της ασφάλειας, ειρήνης και προόδου στην πατρίδα μας, ως αποτέλεσμα μιας οργανωμένης και συνολικής προσπάθειας.
Οι δείκτες της εγκληματικότητας κινούνται σε ελεγχόμενα επίπεδα, πολύ χαμηλότερα σε σχέση με άλλες χώρες. Η Ελλάδα, στα βασικά εγκλήματα, σύμφωνα με στοιχεία της EUROSTAT, από τις 27 χώρες της Ε.Ε, έρχεται 25η σε εγκληματικότητα.
Η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής και αποτελεί έναν από τους ασφαλέστερους προορισμούς για όλους.
Τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι τυχαία. Είναι προϊόν συστηματικής δουλειάς, οργάνωσης και λειτουργίας ενός πειθαρχημένου συνόλου, του προσωπικού της Αστυνομίας. Του προσωπικού που με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αφοσίωσης στο καθήκον και στην αποστολή, προσφέρει τις υπηρεσίες του στο κοινωνικό σύνολο, κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες.
Συνιστώνται επομένως σε όλους τους Φορείς και πρόσωπα: ψυχραιμία, υπευθυνότητα, σύνεση, μετριοπάθεια και εργατικότητα. Αρετές που κοσμούν το σύνολο των μελών του Σώματος εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων και από τις οποίες απαιτεί η Ελληνική κοινωνία να διακατέχονται οι αστυνομικοί.
Στον Έλληνα πολίτη δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι μοναδική μας φιλοδοξία και ταυτόχρονα διαχρονική αξία, είναι να τον υπηρετούμε διαρκώς, μέσα σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματά του, ώστε να δημιουργεί απερίσπαστος σ΄ένα περιβάλλον ευνομίας, ειρήνης, κοινωνικής ισότητας, συνοχής και αλληλεγγύης.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 20/03/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις