Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Αύγουστος 200719-08-2007: Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης σχετικά με το θάνατο 25χρονου αλλοδαπού

19-08-2007: Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης σχετικά με το θάνατο 25χρονου αλλοδαπού

Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης 

Θεσσαλονίκη, 19/08/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Χθες (18-08-2007) και ώρα 21.10, στην περιοχή της Καλαμαριάς, 25χρονος αλλοδαπός, και ενώ ήδη βρισκόταν σε 1ο όροφο καφετέριας, επιχειρώντας να πουλήσει ψηφιακούς δίσκους ήχου και εικόνας, αντίκρισε δύο άτομα, με πολιτική περιβολή, τα οποία εξέλαβε ως αστυνομικούς. Επιχειρώντας να αποφύγει τον «ενδεχόμενο αστυνομικό έλεγχο» και να διαφύγει, πήδηξε από το μπαλκόνι του καταστήματος, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα.
 
Πλησίον της σορού συγκεντρώθηκαν σταδιακά ομοεθνείς του θανόντος, ενώ ταυτόχρονα, έτερα συγκεντρωθέντα άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, προέβησαν αιφνιδιαστικά και απρόκλητα στη ρίψη αντικειμένων, προκαλώντας υλικές ζημιές σε Τραπεζικά Υποκαταστήματα, παρακείμενα καταστήματα, σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, καθώς και σε ένα πυροσβεστικό όχημα.
 
Τη χρονική στιγμή κατά την οποία επιχειρήθηκε η περισυλλογή και μεταφορά της σορού, τα ανωτέρω άτομα, προέβησαν σε πράξεις βίας εναντίον των ενισχυμένων πλέον αστυνομικών δυνάμεων, με ρίψη εναντίον τους διαφόρων αντικειμένων (πέτρες κ.α), τραυματίζοντας ελαφρά τρεις αστυνομικούς. Οι τελευταίοι μετέβησαν σε Νοσοκομεία της πόλης, απ΄όπου απεχώρησαν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.
 
Με στόχο την αποφυγή όξυνσης της κατάστασης, οι αστυνομικοί παρέμειναν ψύχραιμοι και δεν ανταπέδωσαν τις προκλήσεις, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε η απομάκρυνση των συγκεντρωμένων ατόμων, από κατάλληλα παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις.
 
Στο σημείο κλήθηκε και προσήλθε άμεσα κ. Ιατροδικαστής, καθώς και συνεργείο της Υ.Ε.Ε.Β.Ε. για φωτογράφηση-εξερεύνηση του χώρου.
 
Για το συμβάν ενημερώθηκε κ. Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης.
 
Ενεργείται Προανάκριση.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις