Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούνιος 200719-06-2007: Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας προήδρευσε συσκέψεως υπηρεσιακών παραγόντων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

19-06-2007: Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας προήδρευσε συσκέψεως υπηρεσιακών παραγόντων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων πραγματοποιήθηκε σήμερα (19-6-2007) και ώρα 09.00 στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Αναστάσιου Δημοσχάκη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Ιωάννης Μπούτσικας, οι Υποδιευθυντές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής καθώς και οι Διευθυντές των υφισταμένων της Διευθύνσεων.

 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρθηκε εκτενώς στα τελευταία περιστατικά, και τόνισε ότι τέτοιες μεμονωμένες ενέργειες σε καμία περίπτωση δεν απηχούν το πνεύμα και τη φιλοσοφία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού και δεν αποτελούν μέρος της γενικότερης λειτουργίας και πρακτικής του Σώματος.

 

Τόνισε, επίσης, ότι τα περιστατικά αυτά, που πλήττουν το γόητρο και το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και αμαυρώνουν τη συνολική προσπάθεια που καταβάλλει το αστυνομικό προσωπικό για την ασφάλεια των πολιτών, θα αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη αυστηρότητα και με τρόπο ανάλογο της κοινωνικής τους απαξίας. Επεσήμανε επίσης την ευθύνη των διοικούντων Αξιωματικών ως προς τον εντοπισμό και την ανάδειξη ανάλογων συμπεριφορών βίας ή συμπεριφορών διαφθοράς, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα, χωρίς να δημιουργούνται εντυπώσεις συγκάλυψης ή συμψηφισμού.

 

Αναφέρθηκε επιπλέον στην αναγκαιότητα για εντατικοποίηση της εποπτείας των Υπηρεσιών καθώς και ανάλογη καθοδήγηση και ενημέρωση του προσωπικού, έτσι ώστε αφενός μεν να αποτραπούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά, αφετέρου δε να αντιμετωπίζονται χωρίς ανοχές και εκπτώσεις, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ο κ. Αρχηγός υπογράμμισε εμφατικά ότι εκτιμά και επιβραβεύει τους διοικούντες αξιωματικούς, που αναδεικνύουν χωρίς περιστροφές παθογένειες του Σώματος, που εκφράζονται με υπερβάσεις και διαφθορά από επίορκους Αστυνομικούς, οι οποίοι σε τελική ανάλυση δεν έχουν θέση στο Σώμα. 

 

 

Επιπλέον έδωσε εντολές να εντατικοποιηθούν και να ολοκληρωθούν οι εκκρεμείς Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις για ανάλογα περιστατικά, ώστε να γίνει απόλυτα σαφές και κατανοητό ότι οι πράξεις αυτές θα τιμωρούνται χωρίς χρονοτριβές και με τρόπο παραδειγματικό.

 

Στη συνέχεια ο κ. Αρχηγός έδωσε τις δέουσες εντολές έτσι ώστε το γενικότερο κλίμα των οδηγιών και κατευθύνσεών του για τα θέματα αυτά να μεταφερθεί σε όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας μέσα από συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, σε επίπεδο Διευθύνσεων και Αστυνομικών Τμημάτων σε όλη την Αττική και σε όλη τη Χώρα.

 

Στο τέλος της σύσκεψης ο κ. Αρχηγός αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ως προς την αυστηροποίηση των πειθαρχικών ποινών, τόνισε ότι η αναμόρφωση του Πειθαρχικού Δικαίου, που βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης επιφέρει σημαντικές καινοτομίες που θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ανάλογων κρουσμάτων, οι δε λοιπές πρωτοβουλίες που αναμένονται να ληφθούν θα γνωστοποιηθούν σε όλα τα επίπεδα Διοίκησης.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 19/06/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις