Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Μάιος 200716-05-2007:Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τα Προεδρεία της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων...

16-05-2007:Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τα Προεδρεία της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, το Προεδρείο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Α.Π.Σ.), με επικεφαλής τον Πρόεδρο και τον  Γενικό Γραμματέα της Ενώσεως, κ.κ. Ιωάννη Σταμούλη και Χρήστο Χρυσανθακόπουλο αντίστοιχα και συζήτησαν θέματα θεσμικά και οικονομικά.
 
Ειδικότερα συζήτησαν για το βαθμολόγιο και την εξέταση του ενδεχομένου τροποποίησης της Υπουργικής Απόφασης για την αύξηση των ημερών νυχτερινής υπηρεσίας κατά μήνα, από έξι σε οκτώ.
 
Ακολούθως ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως συναντήθηκε με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) με επικεφαλής τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας κ.κ. Γεώργιο Πήλιουρα και Γεώργιο Κοκκάλα αντίστοιχα.
 
Οι εκπρόσωποι του Προεδρείου ευχαρίστησαν τον κ. Υπουργό για τις προσπάθειές του, για την προώθηση του αιτήματος της πλασματικής πενταετίας καθώς και για την ανανέωση των συμβάσεων των δασοπυροσβεστών.
 
Ειδικότερα συζήτησαν το θέμα του βαθμολογίου, του δασικού επιδόματος αντιπυρικής περιόδου καθώς και την αύξηση των ημερών νυχτερινής υπηρεσίας κατά μήνα, από έξι σε οκτώ.
 
Ο κ. Πολύδωρας κατέδειξε ενδιαφέρον για τα αιτήματα και τόνισε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια στήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος με προσωπικό και με μέσα, για αντιστοίχιση της εξόδου του προσωπικού, που θα γίνει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
 
Συγκεκριμένα για το δασικό επίδομα, ο κ. Υπουργός υποστήριξε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να διευθετηθεί εντός του Ιουνίου και να έχει και θετική προσαύξηση.
 
Ζήτησε τέλος να εισφέρουν και οι Συνδικαλιστές τρόπους συλλειτουργίας με τους εποχικούς δασοπυροσβέστες, προκειμένου το Πυροσβεστικό Σώμα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενόψει της θερινής περιόδου.
 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 16/05/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις