Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Μάιος 200716-05-2007: Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Παραβατικότητα ανηλίκων-τρόποι αντιμετώπισης» από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας της Σχολής Αστυφυλάκων

16-05-2007: Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Παραβατικότητα ανηλίκων-τρόποι αντιμετώπισης» από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας της Σχολής Αστυφυλάκων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ημερίδα με θέμα «Παραβατικότητα ανηλίκων – τρόποι αντιμετώπισης» διοργανώνεται σήμερα (16-05-2007), από 09:00 έως 14:00 ώρα, στο ξενοδοχείο ‘‘ΒΕΡΜΙΟΝ’’, από το Τμήμα Αστυφυλάκων Νάουσας σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

 

Στην αναφερόμενη στο θέμα Ημερίδα την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας θα εκπροσωπήσει ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Λεωνίδας Πολύδωρας.

 

Σκοπός της Ημερίδας είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων νομικής και πρακτικής φύσεως αναφορικά με θέματα που σχετίζονται με την παραβατικότητα των ανηλίκων, τα αίτια και τους τρόπους αντιμετώπισης των ανήλικων δραστών. 

 

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα αναπτυχθούν από τους εισηγητές τα ακόλουθα θέματα:

 

  • Ποινική μεταχείριση των ανηλίκων (εισηγητής: Στέφανος Ζαρκατσιάς αντιεισαγγελέας πλημμελειοδικών Βέροιας).
  • Εφηβεία, κακοποίηση, παραβατικότητα, εγκληματική δράση στην κοινωνία (εισηγητής: Δημήτριος Ψαρούλης, ιατροδικαστής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).
  • Κοινωνική υποστήριξη της οικογένειας όπου παρατηρείται παραβατικότητα (εισηγήτρια: Αλεξάνδρα Καλαϊτζίδου, κοινωνιολόγος Διεύθυνσης Υγείας και Πρόνοιας της Νομαρχίας Ημαθίας).
  • Παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας ανηλίκων στα πλαίσια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (εισηγήτρια: Δήμητρα Τσίτσα, ψυχολόγος Υγείας και Πρόνοιας Νομαρχίας Ημαθίας).
  • Κακοποίηση και παραμέληση ανηλίκων. Βία μεταξύ συνομηλίκων (εισηγητής: Μάριος Μαρκοβίτσης, παιδοψυχολόγος, Διευθυντής Γενικού Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης).
  • Ανήλικοι δράστες. Αίτια και τρόποι αντιμετώπισης (εισηγήτρια: Αγγελική Πιτσέλα, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).
  • Εφηβεία, χρήση ουσιών, παραβατικότητα, πολύπλοκες σχέσεις (εισηγήτρια: Ευθυμία Αγαθαγγελίδου, επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης).
  • Ψυχική Υγεία και φροντίδα ανηλίκων (εισηγήτρια: Αναστασία Μαρασλή παιδοψυχολόγος – κοινωνιολόγος και μέλος Συμβουλίου Εγκληματικότητας Βέροιας).
  • Αστυνομία και νέοι (εισηγητής: αστυνομικός Υποδιευθυντής Δημήτριος Φωστηρόπουλος, Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας). 

 

Στην Ημερίδα έχουν κληθεί να παραστούν οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι των Δημόσιων Αρχών, ΜΗ.ΚΥ.Ο. του Νομού Ημαθίας, επιστημονικών και επαγγελματικών Οργανώσεων, αστυνομικοί από την Α.Δ. Ημαθίας και δόκιμοι αστυφύλακες του Τ.Δ.Α. Νάουσας.  

 

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 16/05/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις