Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Απρίλιος 200716-04-2007:Σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως για την αντιπυρική περίοδο έτους 2007

16-04-2007:Σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως για την αντιπυρική περίοδο έτους 2007

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Υπό την Προεδρία του Υπουργού Δημόσιας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα πραγματοποιήθηκε σήμερα (16-4-2007) στις 10:00, στις εγκαταστάσεις του 199 – Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος (Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ.) στο Χαλάνδρι, Σύσκεψη με θέμα «Προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο έτους 2007».
 
Αντικείμενο της Σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια ανάλογης Συσκέψεως που έλαβε χώρα την 9-3-2007 στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, ήταν ο σχεδιασμός και ο συντονισμός του πυροσβεστικού έργου, η παροχή κατευθύνσεων για την οργάνωση του διοικητικού έργου, καθώς και ο προγραμματισμός και η προετοιμασία της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, τα νέα μέσα και τις στρατηγικές που θα χρησιμοποιηθούν, καθώς επίσης τις αρμοδιότητες και τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τους εμπλεκόμενους Φορείς.
 
Στη Σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Φώτιος Παππάς, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Γενικός Επιθεωρητής Π.Υ. Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Δημήτριος Κάκκος, ο Διοικητής Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου Π.Σ. Υποστράτηγος Αθανάσιος Κότσιας, ο Διοικητής  της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Παύλος Λάππας, καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ.
 
Συμμετείχαν επίσης, ο Αντινομάρχης Διευρυμένης Υπερνομαρχίας Αθηνών-Πειραιώς κ. Γεώργιος Φουντάς, ο Αντινομάρχης Πειραιώς κ. Κωνσταντίνος Καρράς, καθώς και εκπρόσωποι των Υπουργείων Επικρατείας, Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Εξωτερικών, Εθνικής ?μυνας, Ανάπτυξης, ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δημόσιας Τάξης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Εμπορικής Ναυτιλίας, Μακεδονίας-Θράκης, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
 
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Υπουργός, ανέφερε τα ακόλουθα:
 
 

« Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας. Ας ευχηθούμε στον Ανδρέα Κόη, τον Αρχηγό, περαστικά. Τον χτύπησε ένα μοτοσακό. Σύντομα θα γίνει καλά. Αυτός ήταν πεζός. Και το διευκρινίζω διότι ο Υπαρχηγός όταν ανεφέρθη, από διακριτικότητα δεν λέει ότι ο Αρχηγός είναι τραυματίας και μάλιστα εξ αυτής της ολίγον κωμικής αιτίας.

 

Και βάζει ένα ‘‘μυστήριο’’. Και αυτό είναι λάθος επικοινωνιακό. Και κατά της διαφάνειας.

 

Λοιπόν, μιλούμε με επικοινωνιακή αρτιότητα ότι μπορούμε να επικοινωνούμε σωστά και υπέρ της διαφάνειας, να λέμε περί τίνος πρόκειται.

 

Περαστικά, λοιπόν, στον Αρχηγό, τον κύριο Κόη, του οποίου σας μεταφέρω και τους χαιρετισμούς.

 

Δεύτερον. Συνερχόμεθα σήμερα, έπειτα από πρόσκλησή μου, κατά νόμον. Ο νόμος υπαγορεύει αυτή την συνάντηση. Ο νόμος υπαγορεύει την συνάντηση για να ανταλλάξουμε απόψεις, να επικαιροποιήσουμε τα σχέδιά μας, να λύσουμε απορίες και προβλήματα που έχουμε επί του χάρτου, ή από τις προηγούμενες εμπειρίες μας για την νέα αντιπυρική περίοδο.

 

Η συνάντησή μας, λοιπόν, κυρίες και κύριοι, από όλους τους συναρμόδιους φορείς, υπαγορεύεται από τον νόμο. Αλλά η συνάντησή μας υπαγορεύεται κατά κύριο λόγο και από την συνείδησή μας. Κατά την πρόνοια ενός αγαθού νοικοκύρη που έχει ευθύνη, συναίσθηση ευθύνης και θέλει να αντιδρά, να λαμβάνει τα μέτρα του, έτσι συναντώμεθα κυρίως σήμερα.

 

Δηλαδή εδώ έχουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, εδώ έχουμε το Λιμενικό, εδώ έχουμε την Αστυνομία, εδώ έχουμε τα συναρμόδια υπουργεία Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., Εσωτερικών, Γεωργίας, Ναυτιλίας, (Λιμενικό). Και ποια άλλα; Εδώ έχουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις εθελοντικές οργανώσεις.

 

Στην σύντομη εισήγησή μου, κυρίες και κύριοι, θα περιλάβω τρία θέματα. Τι έχουμε κάνει εμείς ως Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για το θέμα μας. Δεύτερον, ποιες είναι οι εκτιμήσεις για την νέα αντιπυρική περίοδο. Και τρίτον πώς θα αναπτύξουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις αποδόσεις και τις επιδόσεις στον συντονισμό.

 

Διότι καθώς είμαστε ένα πεδίο συναρμοδίων φορέων με το αυτό αντικείμενο, προέχει να οργανώσουμε και να συντονίσουμε την δράση μας και την συνεργασία μας.

 

Λοιπόν, ως προς το τι έχουμε κάνει αυτή την στιγμή ως Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και ως Πυροσβεστικό Σώμα. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι οι ένστολοι του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και οι ένστολοι των παραλλήλων υπηρεσιών, έχουν μία ικανοποίηση όσον αφορά τα αιτήματά τους, κυρίως όσον αφορά το 8% επί του μισθού, αυτό που λέμε ειδικών συνθηκών ή επικινδυνότητας, στην καθομιλουμένη, επί του βασικού μισθού του Ανθυπολοχαγού.

 

Φέτος ολοκληρώνεται με μία δόση, τελευταία, και από του χρόνου έχουμε αυτό το 8% που είναι σημαντικό για τους ενστόλους και νομίζω είναι ένας συντελεστής για την μεγιστοποίηση της απόδοσης κυρίως από πλευράς ψυχολογικής.

 

Δεύτερον, θέλω να σας πω ότι τελείωσε επιτυχώς, (το είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη σύσκεψη των πυροσβεστών), ο διαγωνισμός των 550 νέων πυροσβεστών.

 

Αυτοί οι νέοι πυροσβέστες, η πρώτη δόση δηλαδή οι 300 τόσοι, τοποθετήθηκαν ήδη στις μονάδες και οι άλλοι τελειώνουν σε λίγο την εκπαίδευσή τους, βρίσκονται στην Σχολή.

 

Αυτό το σημαντικό, μάλιστα υπάρχει και ένας αριθμός-22 πρόσωπα – επιλαχόντων, και αυτό κινείται τώρα για να ολοκληρωθεί η πρόσληψή τους.

 

Το θεωρούμε σημαντικό έστω και αν είναι ένα μέρος από την οφειλόμενη στελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος, από την οφειλόμενη από πλευράς Πολιτείας εννοώ, το θεωρούμε σημαντικό γιατί θα είναι παρόντες σε αυτή την αντιπυρική περίοδο οι νέοι πυροσβέστες.

 

Το θεωρούμε σημαντικό διότι είναι απάντηση και στην έξοδο, γιατί έχουμε σημαντικό αριθμό, ποσοστό εξόδων, δηλαδή τιθεμένων σε αποστρατεία πυροσβεστών. Και είναι γνωστή η στέρηση των πυροσβεστών, δηλαδή ο αριθμός μίκρυνε ή μικραίνει και έχουμε ένα έλλειμμα γύρω στις 4000 και περισσότερο θέσεις.

 

Έχω την τιμή να ανακοινώσω στην σύσκεψή μας ότι τακτοποιήσαμε το θέμα, και αυτό έχει τεράστια σημασία για το αξιόμαχο του Πυροσβεστικού Σώματος αυτή την αντιπυρική περίοδο, κανονίσαμε, διευθετήσαμε όλα τα θέματα των συμβασιούχων πυροσβεστών ή εποχικών ή δασοπυροσβεστών, όπως ποικίλει το όνομα. Δηλαδή υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο οι άνθρωποι αυτοί, ένας στρατός 5.500 ανθρώπων, δεν έχουν την αγωνία πλέον. Είναι του Πυροσβεστικού Σώματος πολύ αξιόμαχα στελέχη, δεν έχουν την αγωνία για την τύχη τους η οποία θα εκρίνετο οριστικώς και αρνητικά στο τέλος αυτής της αντιπυρικής περιόδου.

 

Τώρα μπαίνουν στη μάχη με μία νέα ψυχολογική αυτοπεποίθηση γιατί έχει τακτοποιηθεί το ζήτημα για πέντε χρόνια ακόμα. Ένα νέο συμβόλαιο, μία νέα σύμβαση με το Προεδρικό Διάταγμα, για πέντε χρόνια ακόμη όλο το προσωπικό ανεξαρτήτως ηλικίας με μόνη την προϋπόθεση της καταστάσεως της υγείας.

 

Και με την πρόσθετη ρύθμιση που ήταν πολύ σοβαρή, είναι νομίζω, τελειούται σήμερα, να είναι η θητεία τους, αυτή η εποχική θητεία να είναι 8 μηνών από 5.

 

Τρίτον. Η επιτυχία μας από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος, και εκφράζουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας προς τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς για την πρόσληψη 1.300 πυροσβεστών αυτά τα δύο χρόνια. Δηλαδή έχει εγκριθεί ένας αριθμός 1.300 οι οποίοι μετά από διαγωνισμό θα προσληφθούν τα προσεχή δύο χρόνια. 

 

Έτσι, αυτή η αγωνία μας για την σχέση εξερχομένων και εισερχομένων που ήταν εις βάρος των εισερχομένων, ισορροπεί σε πολύ καλό βαθμό.

 

Έχουμε, λοιπόν, το δυναμικό των χερσαίων δυνάμεων, όπως σας το περιέγραψα, το οποίο δυναμικό των χερσαίων δυνάμεων ολοκληρούται με τον «στρατό» των εθελοντών. Έχουμε ένα δυναμικό εκπαιδευμένων και ειδικών εθελοντών πυροσβεστών στους καταλόγους του Πυροσβεστικού Σώματος, γύρω στις 3.500 ανθρώπους. Και ζητώ, τώρα παρενθέτω και οδηγίες προς εσάς, ζητώ να επικαιροποιηθεί ο κατάλογος και να ενταθούν και οι τελευταίες εκπαιδευτικές διαδικασίες, ασκήσεις με άλλα λόγια, μέχρι τον Μάιο. Δηλαδή εντός του μηνός να τελειώσετε επικαιροποίηση του καταλόγου των εθελοντών, να ξέρουμε σε πραγματική βάση ποιοι είναι οι εθελοντές. Και οι τελευταίες ασκήσεις να λάβουν χώρα τώρα.

 

Έχουμε και τον ευγενή κατάλογο των πολιτών, κυρίως συντασσόμενο κατάλογο εθελοντών, από τις Νομαρχίες και τους Δήμους και Κοινότητες της Περιφέρειας.

 

Ζητώ και αυτούς τους καταλόγους από τα συναρμόδια Yπουργεία, δηλαδή από το Υπουργείο Εσωτερικών κατά βάση, να επικαιροποιηθούν και τα αντίστοιχα «γυμνάσια», οι ασκήσεις να λάβουν χώρα πριν από την 1η Μαΐου. Και να είμαστε πανέτοιμοι.

 

Αυτή είναι η εικόνα από πλευράς προσωπικού.

 

Τα χερσαία μέσα. Τώρα ολοκληρώνεται και ο διαγωνισμός, ο μεγάλος διαγωνισμός και νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε στην νέα αντιπυρική περίοδο εμπλουτισμένοι και με νέα οχήματα, αλλά ο στόλος των χερσαίων μέσων είναι επαρκής.

 

Σας ζητώ ο στόλος των χερσαίων μέσων να τελεί σε απόλυτη ετοιμότητα δράσεως. Κανένα μέσο, κανένα όχημα, κανένα ερπυστριοφόρο ή τροχοφόρο, καμία υδροφόρα να μην ‘‘μείνει’’ από βλάβη. Είναι το απόλυτο, αλλά με το απόλυτο θα κινούμεθα γιατί η ζωή θα μας σχετικοποιήσει το απόλυτο.

 

Συνεπώς, τα συνεργεία, οι επισκευές, οι συντηρήσεις θα είναι στο μέγιστο δυνατό βαθμό για τον χερσαίο στόλο ο οποίος είναι επαρκής κατά τι επαυξημένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

 

Τρίτον. Τα εναέρια μέσα. Τα εναέρια μέσα θα κινηθούμε, όσον αφορά τα 215 και 415 με τον ίδιο παλαιό στόλο. Τα 415 είναι πολύ αξιόμαχα και καινούρια. Στα 215, μιλάω για τα παλιά Καναντέρ (Canadair), περιμένουμε μία έκθεση, όχι μόνο περιμένουμε, τώρα ζητώ και το λέω για την Πολεμική Αεροπορία, να επιταχυνθεί η έκθεση για την αξιολόγηση του παλαιού υλικού, για να προχωρήσουμε, (δεν είναι για την παρούσα αντιπυρική περίοδο), αλλά χρειάζομαι τουλάχιστον μερικούς μήνες ώστε να είμαστε έτοιμοι του χρόνου για την ανανέωση των 215, κύριοι της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι όσον αφορά τα ελικόπτερα, είμαστε στα εναέρια μέσα τώρα, είχαμε 4 και 3, 7 βαρέως τύπου ελικόπτερα, πρόνοια για να τα έχουμε αυτή την αντιπυρική περίοδο.

 

Αυτά τα τέσσερα (4) και τρία (3), επτά (7), μιλάω για δύο εταιρείες που μας προμηθεύουν κατά μίσθωση αυτά τα ελικόπτερα, με εντολή του Πρωθυπουργού, και τον ευχαριστώ δημόσια, έγιναν 10. Δηλαδή δυο (2) και ένα (1) αντίστοιχα με τις προμηθεύτριες εταιρείες, να ενταχθούν στην διαγωνιστική διαδικασία και να καταλήξουμε αντί για επτά (7) σε δέκα (10) ελικόπτερα βαρέως τύπου για να είμαστε έτοιμοι σε αυτή την αντιπυρική περίοδο. Και όπως με πληροφορεί ο κύριος Διαμαντής (ενν. τον Κλαδάρχη Β΄ Κλάδου Π.Σ.), θα είμαστε έτοιμοι με δέκα (10) ελικόπτερα τον Μάιο αρχικά, επτά (7), και αργότερα ίσως σε ένα μήνα και τα άλλα τρία (3).

 

Αυτή είναι η εικόνα από πλευράς χερσαίων και εναέριων μέσων. Έχουμε και τα μικρά τα οποία είναι σε αποστολή κατόπτευσης και άμεσης αντίδρασης σε κατάλληλη διασπορά. Είναι τα πέντε (5) των Ολυμπιακών Αγώνων και τα άλλα πέντε (5) ή περισσότερα από τις παλαιές προμήθειες.

 

Και είμαστε έτοιμοι με τα μικρά τα οποία διασπείρονται σε ρόλο κατόπτευσης και άμεσης επέμβασης και έτσι οργανώνεται από πλευράς Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Πυροσβεστικού Σώματος η όλη πρόνοια και πρόβλεψη από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού, χερσαίων μέσων, εναερίων μέσων.

 

Αυτά είχα να σας αναφέρω όσον αφορά την στοιχειώδη υποχρέωσή μας να είμαστε ετοιμοπόλεμοι με ανθρώπινο δυναμικό και με μέσα.

 

Σας υποσχέθηκα δεύτερο σημείο, η εκτίμηση καταστάσεως και τρίτον το κεφάλαιο του συντονισμού.

 

Η εκτίμηση καταστάσεως λέει ότι θα έχουμε μία δύσκολη χρονιά. Μία δύσκολη χρονιά εξαιτίας της ξηρασίας. Μέσα από την δύσκολη χρονιά και από τις δύσκολες κλιματολογικές προϋποθέσεις βγαίνει και ένα αφανές πλεονέκτημα. Το ξέρουν κυρίως οι άνθρωποι του Υπουργείου Γεωργίας και εμείς φυσικά που παρακολουθούμε την εξέλιξη στο δάσος κλπ. Ότι η ξηρασία δεν μου έχει φέρει μεγάλη χορτοβλάστηση. Υψηλή χορτοβλάστηση.

 

Αυτό είναι ένα αφανές πλεονέκτημα διότι μου δίνει καλύτερες ευχέρειες για να μην έχω το προσάναμμα μέσα στην χλωρίδα σε έκταση, ύψος και πυκνότητα.

 

Όμως, ο άνεμος και η ξηρασία που θα είναι στοιχεία του θέρους είναι πρόβλημα. Όπως επίσης είναι πρόβλημα, λένε οι ειδικοί από την έκθεση που μου υπέβαλαν, το Επιτελείο του Πυροσβεστικού Σώματος, θα είναι πρόβλημα η πυρκαγιά στα μεγάλα ύψη. Στα ύψη πάνω από 600-700 μέτρα. Εκεί είναι η ώρα και η μεγάλη αποστολή των εναερίων μέσων.

 

Οι υποχρεώσεις που προκύπτουν για αυτό το δύσκολο καλοκαίρι είναι υποχρεώσεις αναπτύξεως των δυνάμεων στα κατάλληλα σημεία, και τα παλαιά σχέδια θα εφαρμόσετε αλλά κυρίως θα επικαιροποιήσετε την κατάσταση έτσι ώστε να μην έχω κανένα σημείο, σημείο μάχης εννοώ, πυρκαγιάς, που να έχει δύσκολη προσπέλαση από εμάς με εναέρια μέσα και με χερσαίες δυνάμεις.

 

Είχα ζητήσει ειδικώς για την Αττική και μου είπε ο Διοικητής Αττικής ότι είμαστε σε καλό σημείο, να φτιάξουμε να τοποθετήσουμε παροδίως στις προσπελάσεις και στα βουνά της Αττικής, Πάρνηθα, Υμηττό, Πεντέλη και Ποικίλον, ένα αριθμό υδατοδεξαμενών, πρόσθετων υδατοδεξαμενών.

 

Το σχέδιο προχωρεί καλά. Έχουν επιλεγεί τα σημεία. Θα επιλεγεί διαγωνιστικά και με την καλύτερη τιμή και το καλύτερο μέσον και η μονάδα που θα μας προμηθεύσει. Το ίδιο εισηγούμαι για Θεσσαλονίκη, για τα περιαστικά δάση της Θεσσαλονίκης και τα βουνά και για ευαίσθητες περιοχές.

 

Η υπόθεση των δεξαμενών πρέπει να τελειώσει εντός του μηνός, μέχρι 15 Μαΐου. Δεξαμενές Αττικής, Θεσσαλονίκης, και σε ευαίσθητα σημεία σε ανάπτυξη σε όλη την χώρα.

 

Εκτίμηση καταστάσεως για το πώς είναι ο καιρός. Ανάπτυξη των δυνάμεων, δηλαδή καινούργια χωροταξία, ώστε να μην έχουμε κανένα σημείο που να μην υπάρχει εύκολη και γρήγορη προσπέλαση. Τρίτον οι δεξαμενές.

 

Τέταρτον. Θέλω, και εδώ μπαίνω σιγά, σιγά στο κεφάλαιο του συντονισμού, θέλω και κρατήστε σημειώσεις, Αστυνομία, Πυροσβεστικό, Δήμοι και Κοινότητες και εθελοντές να φυλάνε τις προσπελάσεις στα δάση.

 

Την αντιπυρική περίοδο ο εισερχόμενος, εποχούμενος αναβάτης με τη μηχανή στην δασική περιοχή, περιαστική και ελευθέρως δασική, πρέπει να δεχθεί έλεγχο από τις Υπηρεσίες μας: εθελοντών, Δήμων, Κοινοτήτων, Αστυνομίας, Πυροσβεστικού.

 

Να δεχθεί έλεγχο ‘‘ πού, ποια είναι η πορεία σας αυτή την ώρα στο δάσος’’. Και να το ξέρουν οι πάντες ότι δεν θα περάσει όχημα μη ελεγχόμενο σε ευαίσθητη ή επικίνδυνη για πυρκαγιά περιοχή.

 

Ένα σημείο του συντονισμού είναι αυτό, να οργανώσουμε μαζί με τους εθελοντές,με τους Δήμους και τις Κοινότητες, με την Αστυνομία και το Πυροσβεστικό, τις φυλάξεις προσπελάσεων.

 

Το ίδιο και με τα παρατηρητήρια. Τα παρατηρητήρια να μην έχουν αδράνεια ή κενό φρούρησης. Δηλαδή θα υπάρχουν όλες τις ώρες, που λέει το σχέδιο, παρατηρητές και ταυτόχρονα θα υπάρχουν και ιπτάμενες περιπολίες της κατόπτευσης.

 

Για την ώρα της κρίσεως. Η Τροχαία θα έχει άμεση ευθύνη των δυο οδικών ρυθμίσεων. Ρύθμιση εξόδου από την περιοχή όταν διαταχθεί η εκκένωση και ρύθμιση κινήσεως των οχημάτων. Είναι ευθύνη της Τροχαίας. Θα κανονίσει να μην γεμίζει ο δρόμος με άσκοπες εκείνη την ώρα και απρογραμμάτιστες μετακινήσεις.

 

Και το δεύτερο. Η υπόθεση της Πολιτικής Προστασίας είναι σαφής και κατηγορηματική κατά νόμον και κατά λειτουργίαν. Η Πολιτική Προστασία έχει τον συντονισμό όλων μας. Γιατί δεν μπορώ εγώ να δώσω εντολή στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις παίρνουν εντολή από το Επιτελείο τους. Όμως, στην επιχείρηση, στο επιχειρείν η Πολιτική Προστασία θα κατανείμει αρμοδιότητες, αποστολές και ειδικές αποστολές ακόμη και ύφος ή περιεχόμενο εντολής.

 

Συντονισμός η Πολιτική Προστασία. Εμείς έχουμε τις επιμέρους εργασίες που σας είπα. Και αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι οι εγωισμοί σωμάτων, όπλων, μονάδων να είναι στο μηδέν. Και στο εκατό (100) να είναι η αφοσίωση, η λογική, η αίσθηση του καθήκοντος για την αποστολή μας.

 

Αυτές είναι οι σκέψεις μου οι εισαγωγικές. Σας ζητώ να θέσετε απορίες σε εαυτούς και αλλήλους και να βγάλετε στην σύσκεψη σήμερα απαντήσεις. Να την κάνετε την σύσκεψη, σύσκεψη εργασίας.

 

Εγώ σας είπα τις σκέψεις μου και σας εύχομαι καλή επιτυχία στην αντιπυρική προσπάθειά μας αυτό το καλοκαίρι, ολόκαρδα, για την αίσθηση της αποστολής και του καθήκοντος που σας διακατέχει, σας διέπει όλους και για το καλό της ελληνικής κοινωνίας.

 

Σας ευχαριστώ θερμά. Θα μου επιτρέψετε τώρα να αποσυρθώ. Συνεχίστε την εργασία όπως σας υπέδειξα. Και αν χρειαστεί θα συναντηθούμε και πάλι ή με μερικότερες συσκέψεις ή και εν σώματι.

 

Σας ευχαριστώ πολύ. ».

 

 

 

   

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 16/04/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις