Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Απρίλιος 200716-04-2007:Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της Διημερίδας με την κωδική ονομασία «ΙΛΑΕΙΡΑ» για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων(Κομοτηνή, 16-17/4/2007)

16-04-2007:Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της Διημερίδας με την κωδική ονομασία «ΙΛΑΕΙΡΑ» για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων(Κομοτηνή, 16-17/4/2007)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της Διημερίδας με την κωδική ονομασία «ΙΛΑΕΙΡΑ» για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, που πραγματοποιείται στην Κομοτηνή σήμερα και αύριο (16-17/4/2007).
 
Στην επίσημη έναρξη των εργασιών, από πλευράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Ασημάκης Γκόλφης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Στέφανος Σκότης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Μαργαρίτης Ντομάζης, οι Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Την Διημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος κ. Δημήτριος Κυριτσάκης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Δημήτριος Κοτσάκης και η Βουλευτής Ροδόπης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κα. Χρυσάνθη Μανώλια.
 
Παρέστησαν επίσης ο Πρωτοσύγκελος κ. Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο Μουφτής Κομοτηνής Σοφολογιώτατος κ. Τζεμάλη Μέτσο, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι της κοινωνικοπολιτικής ζωής του τόπου.
 
Στην Διημερίδα συμμετέχουν εκπρόσωποι Υπηρεσιών και Φορέων που εμπλέκονται στην πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων και ειδικότερα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών και παιδιών.
 
Συγκεκριμένα, συμμετέχουν Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί, εκπρόσωποι των Υπουργείων Δημοσίας Τάξεως, Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Εξωτερικών, Υγείας και Κοινωνικής
 
Αλληλεγγύης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Δικαιοσύνης και Εμπορικής Ναυτιλίας, εκπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) και δεκατριών (13) Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.), καθώς και εκπρόσωποι Δικηγορικών Συλλόγων.
 
Κατά την πρώτη ημέρα της Διημερίδας αναπτύχθηκαν εισηγήσεις εμπειρογνωμόνων και αναλύθηκαν πραγματικές περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων, ενώ συζητήθηκαν ζητήματα που ανακύπτουν κατά τη διαχείριση περιστατικών εμπορίας ανθρώπων.
 
Η Διημερίδα ολοκληρώνεται αύριο με την πραγματοποίηση ?σκησης επί χάρτου με σενάρια προσομοιωμένα σε πραγματικά περιστατικά και την εξαγωγή συμπερασμάτων.
 
 
 

   

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 16/04/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις