Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Απρίλιος 200716-04-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως για θέματα επικαιρότητας μετά το πέρας της Σύσκεψης για την αντιπυρική περίοδο έτους...

16-04-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως για θέματα επικαιρότητας μετά το πέρας της Σύσκεψης για την αντιπυρική περίοδο έτους 2007

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για θέματα επικαιρότητας, μετά την ολοκλήρωση της Σύσκεψης για την αντιπυρική περίοδο έτους 2007, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (16-4-2007) στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, δήλωσε τα ακόλουθα:

 

« Κάναμε τη Σύσκεψη για την οργάνωση-συντονισμό των Δυνάμεων, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Τους ανέφερα ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότητας και είναι καλός από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος, ειδικότερα από πλευράς προσωπικού. Προσωπικό τακτικό. Πήραμε τους 550. Τώρα έχουμε έγκριση για 1.300, οι οποίοι θα αναπτυχθούν με διαγωνισμό από τώρα μέχρι τα δύο προσεχή χρόνια. Ικανοποιήσαμε τους συμβασιούχους, που είναι σημαντικό αυτό, γιατί πέφτουμε στη «μάχη» με άλλη ορμή και άλλη ένταση. Αυτό είναι το προσωπικό. Να επικαιροποιηθούν οι κατάλογοι των εθελοντών και οι δικοί μας και της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Τα χερσαία Μέσα είναι πολύ καλά και τα ενισχύσαμε και (ενισχύσαμε) και τα εναέρια.Είχαμε επτά (7), βαρέως τύπου- πρόνοια διαγωνιστική- για να ανανεώσουμε τη μίσθωση και τώρα έχουμε αυτά τα 7 να γίνουν 10. Και θα έχουμε 10 τον Ιούνιο περίπου.

 

Ερώτηση Δημοσιογράφου: Aυτές οι προσλήψεις τα επόμενα 3 χρόνια αναμένεται να αυξηθούν;

 

Απάντηση κ. Υπουργού: Όχι. Είναι μεγάλη επιτυχία. Θα είναι 1.300 άνθρωποι. Εξισορροπούνται κάπως (ενν. με όσους εξέρχονται ετησίως του Σώματος) . Αμα δεν έπαιρνα και αυτούς τους 1.300, θα ήμουν σε δραματική κατάσταση.

 

Πήραμε λοιπόν, τα βαρέως τύπου ελικόπτερα με μίσθωση και ενισχύσαμε τα εναέρια μέσα. Πήραμε τους 550, πήραμε και την έγκριση για τους 1.300. Είμαι ικανοποιημένος από την κατάσταση στο προσωπικό. Θέλω επικαιροποίηση των καταλόγων των εθελοντών. Και θέλω τα «γυμνάσια», τις ασκήσεις να τις κάνουν το ταχύτερο δυνατόν και κατά τον αποτελεσματικότερο τρόπο.

 

Είπαμε κι άλλα, όσον αφορά τον συντονισμό και τις μεθόδους δράσεως, ενεργείν. Αυτό είναι το αντικείμενο της Σύσκεψης. Είμαι ικανοποιημένος, γιατί είναι Σύσκεψη Εργασίας, για να είμαστε κατά το δυνατόν έτοιμοι στην δύσκολη αντιπυρική περίοδο του καλοκαιριού.

 

Ερώτηση Δημοσιογράφου: Θα μας πείτε τώρα κ. Υπουργέ, για τους χούλιγκανς τώρα που ολοκληρώθηκε η δικογραφία; Τώρα θα αναλάβουν οι δικαστικές Αρχές.

 

Απάντηση κ. Υπουργού: Ναι, πράγματι. Έχουμε την τελευταία φάση της συνεργασίας ή της υποβολής του προανακριτικού υλικού από εμάς στην Εισαγγελία και η Εισαγγελία θα πράξει τα δικά της.

 

Ερώτηση Δημοσιογράφου: Από τις εικόνες που είδατε, σας προβλημάτισε κάτι; Μιλάμε για τον αθλητικό χώρο (ενν. χθεσινό συμβάν στο γήπεδο Αγρινίου).

 

Απάντηση κ. Υπουργού: Δυσάρεστες σκέψεις. Διέταξα να εξεταστεί η θέση-στάση της Αστυνομίας- αν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο. Και θέλω να σας πω ότι ζητώ ψυχραιμία από όλους. Kι από εμάς. Nα μη μεγεθύνουμε τα πράγματα. Είχαμε το δραματικό περιστατικό της Παιανίας, αλλά δεν θα πρέπει να καταληφθούμε από πανικό. Τα επεισόδια και του Αγρινίου και νομίζω και της Λάρισας να εκτιμηθούν στη σωστή τους κλίμακα. Δε χρειάζεται ούτε υπερεκτίμηση, ούτε πανικός, ούτε τίποτα.

 

Νομίζω ότι η Πολιτεία είχε λάβει και έλαβε σύντονα μέτρα, για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και θα το αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο του χουλιγκανισμού. Είναι πιστεύω μια κοινή ευθύνη, αλλά με ψυχραιμία. Είμαστε λογικοί άνθρωποι, πολιτισμένοι άνθρωποι. Μπορούμε να συνομιλούμε, να συνεργαζόμαστε. Ενωνόμαστε όλοι στην παραδοχή ότι είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Μπορεί να έχουμε χάσει χρόνο, αλλά το αντιμετωπίζουμε.

 

Ερώτηση Δημοσιογράφου: Θα μας πείτε και δυο λόγια για το περιστατικό του απαγχονισμού σε κρατητήριο;

 

Απάντηση κ. Υπουργού: Αιφνιδιάστηκα άσχημα και διέταξα έρευνα, να δούμε τι έγινε. Η δική μου εκτίμηση, όπως μου είπαν και οι Στρατηγοί μου, είναι ότι τα συμβαίνοντα στο κρατητήριο δεν μπορεί να είναι ένα μυστικό του κρατουμένου με τους τοίχους και το ταβάνι και το γάντζο του ηλεκτρικού κ.λπ. Θέλω να επιτηρείται. Αυτό όμως, έχει νομικές δυσκολίες, όπως μου είπαν πάλι οι ειδικοί. Ότι δεν μπορείς να τον επιτηρείς μέσα στο κελί του. Έχω αυτό το κενό περίπου στα όρια ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Πάντως, εγώ διέταξα έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος, του δραματικού αυτού περιστατικού και θα πληροφορηθείτε από ανακοινώσεις κ.λπ.

 

 

Σας ευχαριστώ πολύ. ».

    

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 16/4/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις