Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούλιος 200715-07-2007: Πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού στα Κέντρα Εκπαίδευσης των Ειδικών Φρουρών εκπαιδευτικής σειράς 2007

15-07-2007: Πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού στα Κέντρα Εκπαίδευσης των Ειδικών Φρουρών εκπαιδευτικής σειράς 2007

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 15/07/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (15-07-2007) και ώρα 11.00 η τελετή αγιασμού στα Κέντρα Εκπαίδευσης των Ειδικών Φρουρών, εκπαιδευτικής σειράς 2007, που λειτουργούν στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Ξάνθης, Διδυμοτείχου, Νάουσας, Καρδίτσας και Γρεβενών.

 

Στην τελετή αγιασμού παρέστησαν ως εκπρόσωποι του Σώματος και απηύθυναν χαιρετισμό:

 

Ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας στο Τ.Δ.Α. Ξάνθης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Χρήστος Δρακόπουλος στο Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Ασημάκης Γκόλφης στο Τ.Δ.Α. Νάουσας, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου Υποστράτηγος Γρηγόριος Αναγνώστου στο Τ.Δ.Α. Καρδίτσας και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου Υποστράτηγος Δημήτριος Πανόπουλος στο Τ.Δ.Α. Γρεβενών.

 

Στα Κέντρα Εκπαίδευσης όπου έλαβε χώρα η τελετή του αγιασμού παρέστησαν επίσης θεσμικοί παράγοντες των Νομών, εκπρόσωποι Φορέων και Αρχών, καθηγητές των Σχολών, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και πλήθος συγγενών και φίλων των εκπαιδευόμενων.

 

Ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, που παρευρέθη στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής, απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:

 

«[…] Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς, την εκτίμηση και την αγάπη του πολιτικού προϊσταμένου του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Αποτελεί για μένα, εξαιρετική τιμή η παρουσία μου στη σημερινή τελετή αγιασμού, ως εκπρόσωπος της ηγεσίας. Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας αυτής, θα ήθελα, κατ’ αρχάς, να σας συγχαρώ για την αξιοκρατική επιλογή σας, ύστερα από μια αδιαμφισβήτητης διαφάνειας διαδικασία, με βάση το σύστημα πρόσληψης με αντικειμενικά κριτήρια. […]

 

[…] Προκειμένου να ανταποκριθείτε κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο στην αποστολή σας, με ευθύνη της Σχολής Αστυφυλάκων εκπαιδεύεστε για τέσσερις μήνες (4). Η εκπαίδευσή σας αποσκοπεί στην ανάπτυξη των ψυχικών, πνευματικών και σωματικών ικανοτήτων, καθώς και στην επαγγελματική σας κατάρτιση. […]

 

[…] Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνω, ότι οι Ειδικοί Φρουροί, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και η προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο έχει αξιολογηθεί ως σημαντικότατη.

 

Κατά το βραχύ διάστημα της ύπαρξής τους έχουν επέλθει σημαντικές βελτιώσεις στη μισθολογική και ασφαλιστική τους κατάσταση, αλλά και στο εργασιακό τους καθεστώς.

 

Αυτές οι προσπάθειες του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για τη ρύθμιση εκκρεμών ζητημάτων των Ειδικών Φρουρών, σύμφωνα με τις δυνατότητες, τις προτεραιότητες και τις βασικές λειτουργίες του Σώματος στο οποίο ανήκουν και το ευρύτερο υπηρεσιακό συμφέρον, συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον. Στόχος μας είναι η ενσωμάτωση των Ειδικών Φρουρών στο αστυνομικό προσωπικό για την καλύτερη αντιμετώπιση των αστυνομικών θεμάτων.

 

Τελειώνοντας, σας εύχομαι καλή εκπαίδευση, με υγεία, δύναμη και καρτερικότητα … Σας ευχαριστώ».

 

Στα Κέντρα Εκπαίδευσης αυτή τη στιγμή εκπαιδεύονται 2000 Ειδικοί Φρουροί.  Η εκπαίδευσή τους περιλαμβάνει τρεις (3) μήνες θεωρητικής εκπαίδευσης, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ένας (1) μήνας πρακτικής εκπαίδευσης πριν αναλάβουν τα καθήκοντα που προβλέπει ο Νόμος για την ειδική κατηγορία τους.

 
Μετά το πέρας της τετράμηνης εκπαίδευσής τους, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, 1700 θα τοποθετηθούν σε μάχιμες Υπηρεσίες του λεκανοπεδίου της Αττικής και 300 σε μάχιμες Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, που μαζί με τους 1935 απόφοιτους των Σχολών Αστυφυλάκων, θα αποτελέσουν ένα σύνολο 4.000 περίπου ατόμων – προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας των ως άνω κατηγοριών (αστυφυλάκων, ειδικών φρουρών) που θα ενισχύσουν τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα.

 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις