Τε 29 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούνιος 200714-06-2007: Σύσκεψη υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για θέματα Υπηρεσιακού ενδιαφέροντος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

14-06-2007: Σύσκεψη υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για θέματα Υπηρεσιακού ενδιαφέροντος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης προήδρευσε χθες (13-06-2007) στις 18:00, την πρώτη ημέρα της διήμερης ευρείας συσκέψεως, που πραγματοποιείται στο Αμφιθέατρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με θέμα την αξιολόγηση των δράσεων στο πλαίσιο της Πολιτικής Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας έτους 2007 και λοιπά θέματα Υπηρεσιακού ενδιαφέροντος.

 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Χρήστος Δρακόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Ασημάκης Γκόλφης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Γρηγόριος Αναγνώστου, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Στέφανος Σκότης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρωπίνου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Δημήτριος Πανόπουλος, οι Γενικοί Αστυνομικοί Διευθυντές Αττικής και Θεσσαλονίκης, οι Γενικοί Αστυνομικοί Διευθυντές Περιφερειών Χώρας, ο Γενικός Διευθυντής Ασφάλειας Επισήμων, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Διευθυντές Διευθύνσεων του Αρχηγείου, Διευθυντές Α.Δ. Χώρας καθώς και λοιποί ανώτατοι αξιωματικοί και Προϊστάμενοι Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Κατά τη διάρκεια της συσκέψεως οι Γενικοί Αστυνομικοί Διευθυντές Περιφέρειας παρουσίασαν στην Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας τις στοχευμένες αστυνομικές δράσεις που αναπτύχθηκαν στις περιοχές ευθύνης τους, στο πλαίσιο της Πολιτικής Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας έτους 2007  καθώς και τα αποτελέσματα των δράσεων αυτών για το πρώτο τετράμηνο του 2007.

 

Ακολούθως, οι κ. Γενικοί αναφέρθηκαν στις σοβαρές υποθέσεις που απασχόλησαν τις Υπηρεσίες τους, σ΄αυτές που εξιχνιάσθηκαν καθώς και σ΄αυτές που παραμένουν εκκρεμείς. Αναφορικά με το θέμα αυτό ο κ. Αρχηγός τόνισε στους παριστάμενους αξιωματικούς ότι συνέπεια του Σώματος έναντι της κοινωνίας είναι η εξιχνίαση των υποθέσεων που εκκρεμούν και ότι αποτελούν προτεραιότητα στο έργο των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Αρχηγός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη αξιωματικούς για την εξέλιξη των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων του αστυνομικού προσωπικού, καθώς και για τις μεταρρυθμίσεις που συντελούνται στο Σώμα (βαθμολόγιο, ομογενοποίηση του Σώματος κ.τ.λ.). 

 

Ο κ. Αρχηγός ζήτησε τη διενέργεια εντατικών τροχονομικών και αστυνομικών  ελέγχων στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές για την αποτροπή έκνομων ενεργειών και τροχαίων ατυχημάτων, μετά και την ενίσχυση των Υπηρεσιών των περιοχών αυτών με 3.500 αστυνομικούς πέραν αυτών που υπηρετούν μόνιμα.

 

 

 

    

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 14/06/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις