Τε 29 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2002Δελτία Τύπου Μάιος 200213-5-2002: Ημερίδα για τα "Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Εγκληματικότητας" από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

13-5-2002: Ημερίδα για τα “Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Εγκληματικότητας” από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Αθήνα,  13 – 05 – 2002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης διοργανώνει την Τετάρτη 15 Μαϊου 2002, στο ξενοδοχείο "DIVANI CARAVEL", ημερίδα με θέμα τα  "Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Εγκληματικότητας" στην οποία έχουν προσκληθεί 59 δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα.

Στην ημερίδα θα παρίστανται ο Υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Κ. Σκανδαλίδης, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μ. Χρυσοχοϊδης,  ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Ε. Μαλέσιος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας  Αντιστράτηγος Φ.Νασιάκος, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Σπ.Τσάκος και εκπρόσωποι Εισαγγελικών – Δικαστικών Αρχών, κοινωνικών οργανώσεων και άλλων φορέων.

Της συνεδρίασης θα προεδρεύει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Δ. Ευσταθιάδης και κύριος ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Εγκληματολογίας / Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιάννης Πανούσης.

Τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Εγκληματικότητας (Σ.Π.Ε) όπως είναι γνωστό λειτουργούν, σύμφωνα με το Ν.2713/99, σε Δήμους ή Κοινότητες με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων και στελεχώνονται από άμισθους επιστήμονες και λειτουργούς που διαμένουν στην περιφέρειά τους, όπως δικαστικούς λειτουργούς, εγκληματολόγους, κοινωνιολόγους, αστυνομικούς, γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς κ.ά. 

Βασικός σκοπός των Σ.Π.Ε. είναι η ενίσχυση των δεσμών της γειτονιάς με  στόχο την ενδυνάμωση της συμμετοχικής αντεγκληματικής πολιτικής και την πρόληψη της εγκληματικότητας στη δημοτική ή κοινοτική περιφέρεια.

Τελευταίες Αναρτήσεις