Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2002Δελτία Τύπου Μάιος 200213-5-2002: Ασκηση επί χάρτου με την ονομασία "ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ 2002" από τη Δ/νση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων

13-5-2002: Ασκηση επί χάρτου με την ονομασία “ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ 2002” από τη Δ/νση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 13/5/2002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Δ/νση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων διοργανώνει την 16 και 17 Μαϊου 2002, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας , άσκηση επί χάρτου,  με την κωδική ονομασία "ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ 2002".

Η άσκηση αποτελεί τμήμα της προετοιμασίας του προγράμματος Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών με προσομοίωση πραγματικών περιστατικών. 

Στόχοι της άσκησης είναι:

  • H δοκιμή Σχεδίων Ασφαλείας και  διαδικασιών συντονισμού, διοίκησης και ελέγχου για τη διαχείριση Ολυμπιακών Συμβάντων και Κρίσεων.
  • Η προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού Ολυμπιακής Ασφάλειας για την μεγάλη πραγματική άσκηση με την κωδική ονομασία "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ 2002" που προγραμματίζεται για  τον προσεχή Νοέμβριο.

Στην άσκηση , θα συμμετάσχουν,  Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και στελέχη της Ε.Υ.Π , της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας , του Ε.Κ.Α.Β  ,του Υπουργείου Εξωτερικών, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής.

Επίσης θα παραστούν, η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, η Φυσική Ηγεσία και  ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και του Πυροσβεστικού Σώματος, ανώτατα στελέχη των λοιπών φορέων που  εμπλέκονται στην άσκηση, της Ο.Ε.Ο.Α., καθώς και εκπρόσωποι των ξένων χωρών της Ολυμπιακής Συμβουλευτικής Ομάδας.

Τελευταίες Αναρτήσεις