Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2002Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200213-12-2002: Ένοπλη επίθεση κατά της βουλευτού κ. Ντόρας Μπακογιάννη

13-12-2002: Ένοπλη επίθεση κατά της βουλευτού κ. Ντόρας Μπακογιάννη

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ, 13 /12/2002

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

 

Σήμερα και περί ώρα 14.50, στη συμβολή της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου με τη Λεωφόρο Συγγρού, ο Γεώργιος ΣΑΝΔΑΛΗΣ του Αργυρίου και της Ευφροσύνης, που γεννήθηκε το 1967 στον Αγιο Γεώργιο Βοιωτίας, κάτοικος Αιγάλεω – Διγενή Ακρίτα 25, Μηχανικός Αυτοκινήτων, πυροβόλησε με κοντόκανη κυνηγετική καραμπίνα, ιταλικής προέλευσης, μάρκας LUIGI FRANCHI, διαμετρήματος 12 GAUGE, με αριθμό σειράς D 98451, κατά του αυτοκινήτου της κας Ντόρας Μπακογιάννη, Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Στο όχημα, εκτός από την κα. Ντόρα Μπακογιάννη, επέβαιναν ο οδηγός της και ένα μέλος της προσωπικής της φρουράς. Αποτέλεσμα του πυροβολισμού ήταν να τραυματιστεί ο οδηγός του αυτοκινήτου, Αστυφύλακας Γεώργιος ΛΥΜΠΕΡΙΟΥ, του Αριστείδη, που γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με περιπολικό στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει διαμπερές τραύμα στον τράχηλο, χωρίς να έχει πληγεί κανένα ζωτικό όργανό του και είναι εκτός κινδύνου.

Η Βουλευτής κα Ντόρα Μπακογιάννη τραυματίστηκε όλως ελαφρώς στο πρόσωπο και στο αριστερό χέρι. Μεταφέρθηκε αμέσως με περιπολικό, κατόπιν επιθυμίας της, στον Ευαγγελισμό.

Ο δράστης μετά την πράξη του πεζός έσπευσε να απομακρυνθεί προς την οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, καταδιωκόμενος από τον Ειδικό Φρουρό Σταμάτιο ΠΕΠΑ του Ιωάννη και της Βασιλικής, που γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα και υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων, ο οποίος διήρχετο τυχαία και αντιλήφθηκε τον δράστη να απομακρύνεται κρατώντας όπλο.

Αμέσως ενημέρωσε τον Ειδικό Φρουρό Αναστάσιο ΒΟΥΒΑΛΙΔΗ του Ξενοφώντα, ο οποίος εκτελούσε Υπηρεσία σκοπού στην Ισπανική Πρεσβεία (Αρεοπαγίτου 21) και από κοινού συνέλαβαν τον δράστη, αφού προηγουμένως τον ακινητοποίησαν με προτεταμένα τα όπλα τους.

Ο δράστης οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου και ανακρίνεται υπό την εποπτεία του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Δημητρίου ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ.

Ο δράστης παρουσιάζει εμφανή ψυχολογικά προβλήματα και το έτος 1997 υπεβλήθη σε αναγκαστική ψυχιατρική νοσηλεία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών, ύστερα από εισαγγελική παραγγελία.

Η προανάκριση συνεχίζεται.

 

 

Τελευταίες Αναρτήσεις