Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Απρίλιος 200713-04-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου των Υπουργών Δικαιοσύνης και...

13-04-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων των Χωρών SEECP

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

O Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας, στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων των Κρατών που συμμετέχουν στη Διαδικασία Νοτιο-Ανατολικής Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (SEECP) έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
 
«Σας συγχαίρω για το υψηλό επίπεδο διοργάνωσης, καθώς και για τη φιλοξενία σας. Τη Συνάντηση τίμησε με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός της Κροατίας (ενν. τον κ. Ivo Sanader) κι εμείς αναγνωρίζουμε την σημασία της παρουσίας του. Τιμήθηκε επίσης (ενν. η Συνάντηση) από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Franco Frattini, ο οποίος είναι η ηγετική δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. Θα ήθελα να συμπεριλάβω στις συμπερασματικές παρατηρήσεις μου ότι ο συνάδελφός μου κ. Αναστάσιος Παπαληγούρας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας, παρουσίασε τα βήματα που έχουν γίνει στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της διαφθοράς.
 
Όπως ανέφερα με λίγα λόγια στη Σύνοδο, πιστεύω ότι κάποια είδη παράλληλων δράσεων πρέπει να αναληφθούν μεταξύ των Υπηρεσιών εφαρμογής του Νόμου, όπως η Ελληνική Αστυνομία και οι Υπηρεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών στην περιοχή. Για την ανάγκη που εμφανίζεται και με απλούς όρους λέει ότι: ’’οι εγκληματίες ενοποιούνται (οργανώνονται)’’, οι Δημοκρατικοί λαοί και οι Αστυνομικές Δυνάμεις πρέπει να συμμαχήσουν, προκειμένου να οργανωθούν οι προσπάθειές μας στην καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.
 
Θέλω να επισημάνω το γεγονός ότι η διαφθορά είναι το ‘‘λίπασμα’’ του οργανωμένου εγκλήματος. Πρέπει να μην το αγνοούμε αυτό δουλεύοντας στην κατεύθυνση του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε στην υφήλιο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ότι: αυτή η περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι μια καθαρή περιοχή από την πλευρά της εγκληματικότητας. Και οφείλουμε να δουλέψουμε στην κατεύθυνση της ομογενοποίησης  των μεθόδων, των διαδικασιών και της εναρμόνισης της νομοθεσίας. Σε αυτό το πλαίσιο, αυτή η Συνάντηση ήταν πολύ παραγωγική και συγχαίρω τους διοργανωτές. Ευχαριστώ».

                                                          

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 13/4/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις