Πα 2 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2002Δελτία Τύπου Απρίλιος 200212-4-2002: Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί για βιαιοπραγία σε βάρος Γάλλου υπηκόου

12-4-2002: Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί για βιαιοπραγία σε βάρος Γάλλου υπηκόου

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 12/4/2002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και μετά από εισήγηση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης  Αττικής, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί της Αμέσου Δράσεως, Χάλαρης Ευστράτιος και Τρίτσας Βασίλειος. Οι δύο αστυνομικοί εμφανίζονται σε ερασιτεχνικό βίντεο που προβλήθηκε σε χθεσινό βραδινό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, να βιαιοπραγούν σε βάρους 16χρονου Γάλλου υπηκόου, που είχε συλληφθεί για κλοπή  αυτοκινήτου στην περιοχή του Πειραιά.

Επίσης με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού, την  αξιολόγηση  της συμμετοχής  όλων των αστυνομικών που εμφανίζονται στο βίντεο  και την απόδοση των σχετικών ευθυνών. 

Ο παραπάνω ανήλικος και τέσσερις ακόμα ανήλικοι ομοεθνείς του, παραπέμφθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πειραιά, γιατί το χρονικό διάστημα από 6-4-2002 έως 11-4-2002 είχαν αφαιρέσει από την περιοχή του Πειραιά πέντε συνολικά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα , τα οποία αφού χρησιμοποιούσαν για λίγες ώρες, τα εγκατέλειπαν. Οι ανήλικοι, που συμμετέχουν σε πρόγραμμα κοινωνικής αποκατάστασης των Γαλλικών Αρχών, περιόδευαν στη χώρα μας με το πλοίο «PALYNODIA» .

Επίσης, μαζί με τους ανήλικους, παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά, για την παραμέληση της εποπτείας τους, οι υπήκοοι Γαλλίας VALMALETTE  Lionel του Francois ετών 28 και DELABY Olivier του Herve ετών 39, κοινωνικοί λειτουργοί.

Τελευταίες Αναρτήσεις