Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Μάιος 200712-05-2007: Ευρεία Σύσκεψη υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού ασφαλείας του Champions...

12-05-2007: Ευρεία Σύσκεψη υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού ασφαλείας του Champions League

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 12/05/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αναστασίου Δημοσχάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα (12-05-2007), στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού ασφαλείας του Champions League που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 23 Μαΐου 2007.

 

Στη Σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Στέφανος Σκότης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Γρηγόριος Αναγνώστου, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Ιωάννης Μπούτσικας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγος Δρόσος Μπουγούδης καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Αρχικά, έγινε αξιολόγηση και αποτίμηση των αστυνομικών μέτρων που ελήφθησαν κατά τη διεξαγωγή του FINAL FOUR Καλαθοσφαίρισης (4 & 6 Μαΐου 2007) ενώ στη συνέχεια αναλύθηκαν θέματα αναφορικά με τον σχεδιασμό ασφάλειας για το Champions League. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα όπως:

 

 • Η ολοκλήρωση του κεντρικού σχεδίου ασφάλειας μετά και την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων από την αποτίμηση των αστυνομικών μέτρων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια του FINAL FOUR Καλαθοσφαίρισης.
 • Η διαχείριση πληροφοριών για τη μετακίνηση των φιλάθλων.
 • Αστυνομικοί έλεγχοι προκειμένου να αποτραπεί η μετάβαση και η προσέλευση ατόμων τα οποία δεν θα διαθέτουν εισιτήριο παρακολούθησης του αγώνα.στυνομικοί ενδελεχείς έλεγχοι για την αποτροπή εισαγωγής απαγορευμένων αντικειμένων εντός της αθλητικής εγκατάστασης.
 • Διεθνή αστυνομική συνεργασία με αστυνομίες χωρών Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως της Μ. Βρετανίας και της Ιταλίας.
 • Συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τους εμπλεκόμενους φορείς. 
 • Αστυνόμευση της αστικής περιοχής του Λεκανοπεδίου της Αττικής.
 • Κλιμακωτή λήψη μέτρων ασφάλειας του Ο.Α.Κ.Α.
 • Διοικητική υποστήριξη διατιθεμένων αστυνομικών δυνάμεων.

 

Για τη λήψη των αστυνομικών μέτρων, θα διατεθεί το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής καθώς και ενισχυτικές δυνάμεις που θα προέρχονται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, από κεντρικές-αυτοτελείς Υπηρεσίες του Αρχηγείου καθώς και από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας.

 

Η παρακολούθηση και ο συντονισμός των δυνάμεων θα πραγματοποιείται από τα τέσσερα (4) Κέντρα Επιχειρήσεων τα οποία θα λειτουργούν:

 

 1. στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.), υπό την καθοδήγηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αναστασίου Δημοσχάκη.   
 2. στο Κλειστό Γυμναστήριο (εντός του αγωνιστικού χώρου), υπό την καθοδήγηση του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Αντιστρατήγου Χρήστου Δρακόπουλου και των αρμόδιων επιχειρησιακών Αξιωματικών.
 3. στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γ.Α.Δ.Α., που λειτούργησε ως Ολυμπιακό Κέντρο Ασφαλείας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, υπό την καθοδήγηση του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Στυλιανού Σύρου, του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής και των Επιτελών του.
 4. στο Στρατηγικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την εποπτεία του Προϊστάμενου Επιτελείου Αντιστρατήγου Βασίλειου Τσιατούρα και των Επιτελών του Αρχηγείου.

O κ. Αρχηγός θα έχει και τη γενική εποπτεία όλης της επιχείρησης ευρείας κλίμακος, αναφορικά με τη λήψη των αστυνομικών μέτρων.

 
Τονίζεται ότι στα κέντρα επιχειρήσεων του Ο.Α.Κ.Α. και της Γ.Α.Δ.Α. θα παρίστανται εκπρόσωποι των συναρμόδιων φορέων καθώς και της Εισαγγελικής Αρχής.

 

Νεότερη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών και σε ημερομηνία πλησίον αυτής της διεξαγωγής του αγώνα.   

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις