Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούνιος 200711-06-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως μετά την υπογραφή του Μνημονίου ΚΕ.ΜΕ.Α και του John Jay College of Criminal...

11-06-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως μετά την υπογραφή του Μνημονίου ΚΕ.ΜΕ.Α και του John Jay College of Criminal Justice του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΚΕ.ΜΕ.Α και του John Jay College of Criminal Justice του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, δήλωσε τα ακόλουθα:

 

Ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την Πανευρωπαϊκή Έρευνα ότι το 49% των Ελλήνων φοβάται ότι θα πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας (κλοπών – ληστειών) ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 30%.

 

Υπουργός Δημοσίας Τάξεως: «Είναι καλό το επίπεδο της ασφάλειας στην Ελλάδα και ίσως είναι καλύτερο και από την Ευρώπη, όσο το αποδεικνύουν αυτό οι στατιστικές. Τα άλλα είναι θέμα εντυπώσεων, δεν μπορώ να τα σχολιάσω».

 

Ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ποιοι θα είχαν συμφέρον να δημιουργούν εντυπώσεις.

 

Υπουργός Δημοσίας Τάξεως: «Τα στοιχεία της INTERPOL και της EUROPOL είναι υπέρ της απόψεως ότι εδώ έχουμε πολύ χαμηλότερη εγκληματικότητα από την Ευρώπη. Τώρα πώς διαμορφώνεται μία εντύπωση εδώ στην Ελλάδα, δεν ξέρω και δεν θέλω να το σχολιάσω [..].

 

Τα στατιστικά αποδεικνύουν ότι οι συνθήκες ασφαλείας της Ελλάδος είναι πολύ καλύτερες από της Ευρώπης, στα βασικά εγκλήματα. Το έχουμε δώσει πολλές φορές αυτό το στατιστικό δεδομένο της EUROSTAT, δηλαδή είναι αν δεν κάνω λάθος στις είκοσι πέντε χώρες, εικοστή τρίτη η Ελλάς σε εγκληματικότητα και αυτό δεν είναι -για να μην είμαι κανένας κομματικός εγωιστής- της παρούσας κυβέρνησης. Είναι συνέχεια κυβερνητικών θητειών. Τώρα η εντύπωση δεν θέλω να το σχολιάσω πώς διαμορφώνεται. Γιατί μετράει η εντύπωση. ‘‘Τι γνώμη έχεις για την κατάσταση της ασφάλειας στον τόπο σου;’’ Και λέει ο Έλληνας από κάποιους λόγους ωθούμενος: ‘‘θα ήθελα καλύτερη ασφάλεια’’. Και εγώ! Δεν θέλω να σχολιάσω περισσότερο, ευχαριστώ».   

 

Ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το πρόγραμμα που προκύπτει από την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας.

 

Υπουργός Δημοσίας Τάξεως: « Είναι μια συνεργασία μεταξύ του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α), της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει την αυτοτέλειά του ως Κέντρο και του Αμερικανικού Πανεπιστημίου για να αποσταλούν εκεί πέντε άξιοι αξιωματικοί μεσαίων βαθμολογικά επιπέδων για να λάβουν μετεκπαίδευση σε ζητήματα ασφάλειας. Σε ζητήματα ασφάλειας υπό το πρίσμα της δημοκρατικής όπως είπα και στην παρέμβασή μου άσκησης, να προστατεύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις θεμελιώδεις ελευθερίες και ταυτόχρονα να οργανωνόμαστε με συνθήκες νομιμότητας εναντίον του εγκλήματος και των σύγχρονων απειλών.

 

Μια πολύτιμη εφαρμογή – συνεργασία που την στήριξε το Ίδρυμα Νιάρχος και η οποία θα οργανώνει σεμινάρια μετεκπαιδευτικά αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας  και των χωρών της Βαλκανικής. Θα συναντώνται εκεί για να μιλάμε την ίδια γλώσσα και για την δημοκρατία και για τον πόλεμο κατά των σύγχρονων απειλών. Ευχαριστώ»

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 11/06/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις