Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2002Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200210-9-2002: Έλεγχος σε σχολικά λεωφορεία

10-9-2002: Έλεγχος σε σχολικά λεωφορεία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ

AΘΗΝΑ 10-9-2002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και κατά την νέα σχολική περίοδο, το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας των μαθητών σχολείων αποτελεί πρωταρχικό στόχο και διαρκή προτεραιότητα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Η διακίνηση των μαθητών με σχολικά λεωφορεία είναι ο πλεόν επιτυχημένος τρόπος στην καταπολέμηση των τροχαίων ατυχημάτων με την προϋπόθεση ότι τα οχήματα της κατηγορίας αυτής πληρούν όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών.

Από τα τηρούμενα στατιστικά στοιχεία προκύπτει ότι στη χώρα μας ο αριθμός των εμπλεκομένων σχολικών λεωφορείων στα τροχαία ατυχήματα, για το έτος 2001, επί συνόλου 33.115 εμπλακέντων οχημάτων τα 26 ήταν σχολικά λεωφορεία. Αυτό οφείλεται στις φιλότιμες προσπάθειες των αρμοδίων Υπηρεσιών της Τροχαίας, στην ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων πάνω στο σοβαρό αυτό θέμα, καθώς και στη συμμόρφωση των υπευθύνων προς τις υποχρεώσεις τους.

Τα περιθώρια για την ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων αυτών επιτυγχάνεται με συνεχείς ελέγχους, σύμφωνα με σχετικές διαταγές, που ήδη έχουν εκδοθεί και ήδη εφαρμόζονται από τις Υπηρεσίες Τροχαίας όλη της Ελλάδας.

Οι έλεγχοι αυτοί θα είναι συνεχείς καθ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους και όχι αποσπασματικοί δηλαδή υπό μορφή εξορμήσεων, ούτως ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των γονέων και των μεταφερομένων μαθητών.

Τελευταίες Αναρτήσεις