Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2002Δελτία Τύπου Ιούλιος 200210-7-2002: Ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας για τα ευρήματα στις δύο γιάφκες

10-7-2002: Ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας για τα ευρήματα στις δύο γιάφκες

AΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ

Aθήνα, 10-7-2002

 

Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών μας αναφορικά με την ανακάλυψη δύο κρησφύγετων της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν (Πάτμου 84 Κάτω Πατήσια και Δαμάρεως 73 Παγκράτι) και την ενδεικτική αναφορά υλικών που βρέθηκαν σε αυτές, σας διανέμουμε σήμερα φωτογραφίες που απεικονίζουν μια γενική άποψη, ενδεικτική, των αντικειμένων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στους χώρους αυτούς.

Όλα τα υλικά που βρέθηκαν, κατασχέθηκαν, μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας και ήδη άρχισε η εργαστηριακή εξονυχιστική εξέτασή τους.

Σας ανακοινώνουμε επίσης ότι από τις εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στο εργαστήριο DNA της Ελληνικής Αστυνομίας, προέκυψε ότι το γενετικό αποτύπωμα του αίματος που συλλέχθηκε από το χώρο της έκρηξης στον Πειραιά την 29.06.2002, ταυτίζεται με το γενετικό αποτύπωμα των κηλίδων αίματος που βρέθηκαν στο χώρο όπου εκτοξεύτηκε η ρουκέτα κατά της οικίας του Γερμανού Πρέσβη, την 16.05.1999.

Θα σας τηρούμε ενήμερους για τα αποτελέσματα, όταν είναι εφικτό και εφόσον δεν παραβλάπτεται η πορεία των ερευνών.

Με την ευκαιρία αυτή σας ενημερώνουμε ότι χθες, στις 23.45, σημειώθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε κάδο απορριμμάτων, στην οδό Αιτωλικού 1 στον Πειραιά. Η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος, με βραδύκαυστο φυτίλι και δεν προκάλεσε τραυματισμό ατόμων ούτε μεγάλες υλικές ζημιές. Μέχρι στιγμής καμιά οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη της ενέργειας.

Τέλος θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τις γραμμές 170 και 1964 στις οποίες μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες οι πολίτες που αναγνώρισαν τον Ξηρό από τις φωτογραφίες που διανείμαμε και να τονίσω ότι αυτές και μόνο οι φωτογραφίες βοηθούν πραγματικά την προσπάθειά μας.

Τελευταίες Αναρτήσεις