Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούλιος 200710-07-2007: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και τον Πρόεδρο της «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.» για την παραχώρηση...

10-07-2007: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και τον Πρόεδρο της «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.» για την παραχώρηση χρήσης του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου Μαρκοπούλου στην Ελληνική Αστυνομία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 10/07/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας υπέγραψε σήμερα (10-07-2007) και ώρα 13.00, στην αίθουσα Παύλος Μπακογιάννης, με τον Πρόεδρο της «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.» κ. Χατζηεμμανουήλ Χρήστο, Προγραμματική Σύμβαση για την παραχώρηση του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου Μαρκοπούλου στην Ελληνική Αστυνομία.

 

Στην διάρκεια της υπογραφής παρίσταντο ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής Υποστράτηγος Γρηγόριος Αναγνώστου, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης Υποστράτηγος Στέφανος Σκότης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού Υποστράτηγος Δημήτριος Πανόπουλος, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων των Κλάδων, καθώς και ανώτεροι Αξιωματικοί.

 

Πριν την υπογραφή, ο κ. Υπουργός δήλωσε τα εξής:

 

«Κύριε Υπαρχηγέ, κύριε Επιτελάρχα, Στρατηγέ Αναγνώστου, στρατηγοί, κλαδάρχες, κυρίες και κύριοι, κύριε Χατζηεμμανουήλ, είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα, στην πολύ ευχάριστη θέση να υπογράφουμε με τα Ολυμπιακά Ακίνητα ένα πολύ σημαντικό κείμενο προγραμματικής σύμβασης για την παραχώρηση της χρήσης του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου Μαρκοπούλου στην Ελληνική Αστυνομία.

 

Η Διεύθυνση των Ολυμπιακών Ακινήτων προχωρεί με πνεύμα σύνεσης, ορθολογισμού και της βέλτιστης αξιοποίησης των Ολυμπιακών Ακινήτων.

 

Στην περίπτωση του Σκοπευτηρίου Μαρκοπούλου, η παραχώρηση στην Ελληνική Αστυνομία για Σκοπευτήριο και για οικονομία χώρων όπως είναι παραδείγματος χάριν ο χώρος για την έκδοση των διαβατηρίων, είναι όντως η βέλτιστη χρήση, ο βέλτιστος προορισμός αυτού του πολύ σημαντικού έργου που είναι το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο.

 

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς την εταιρεία των Ολυμπιακών Ακινήτων και προς τον κύριο Χατζηεμμανουήλ προσωπικά, γιατί επέσπευσε, μαζί με τις υπηρεσίες μας και τον Στρατηγό Αναγνώστου, αυτήν την διοικητική πράξη, η οποία τώρα είναι, με αυτό το σύμφωνο, το πρωτόκολλο παραχώρησης, σύμβαση για παραχώρηση, και οδηγείται στην τελική ευθεία. 

 

Έτσι η Αστυνομία οργανώνει καλύτερα και τα διοικητικά της έργα και τα εκπαιδευτικά της έργα στο μέγα κεφάλαιο της εκπαίδευσης στην σκοποβολή.

 

Δεν έχουμε κανένα δισταγμό να πούμε ότι είχαμε έλλειψη σε αυτό το κεφάλαιο. Έλλειψη σχετική. Αυτή η έλλειψη καλύπτεται τώρα με το Σκοπευτήριο γιατί θα έχουμε ένα πρόγραμμα περιοδικής εκπαίδευσης, να περνούν όλοι οι υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία από το Σκοπευτήριο του Μαρκοπούλου, που μας παραχωρούν τα Ολυμπιακά Ακίνητα, για την πληρότητα της εκπαίδευσής τους σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, όπως είναι παραδείγματος χάριν η χρήση των όπλων, η εκπαίδευση σε αυτό τον τομέα.

 

Υπογράφω, λοιπόν, με αίσθηση τιμής και ικανοποίησης, γιατί κάτι προσφέρουμε στην Ελληνική Αστυνομία, και ευγνωμοσύνης προς τα Ολυμπιακά Ακίνητα».

 

Κατόπιν, ο κ. Υπουργός και ο Πρόεδρος της «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.» υπέγραψαν τη Σύμβαση και ακολούθως, ο κ. Χατζηεμμενουήλ προέβη στην εξής δήλωση:

 

«Κύριε Υπουργέ, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Είναι ιδιαίτερη χαρά μας να φτάνουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Έχει προηγηθεί μία συστηματική δουλειά συνεργασίας με τις τεχνικές Υπηρεσίες της Αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του χώρου αλλά να διατυπωθούν και συγκεκριμένες τεχνικές λύσεις για την κάλυψη των αναγκών της Αστυνομίας.

 

Θα ήθελα να σας πω ότι το σκοπευτήριο, το οποίο θα παραλάβετε σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι ένα αρτιότατο και από τα πλέον σύγχρονα, αν όχι το πλέον σύγχρονο, του κόσμου ως προς την αίθουσα της σκοποβολής. Πέραν τούτου, όμως, θα δώσει την ευκαιρία στην Αστυνομία να στεγάσει μία σειρά από σημαντικές Υπηρεσίες σε κατάλληλους και ασφαλέστατους χώρους. Όπως αναφέρατε, μιλάμε για την Υπηρεσία Εκδόσεως των Διαβατηρίων αλλά και ειδικές δυνάμεις.

 

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το κτιριολογικό πρόγραμμα θα είναι πλήρες εντός των αμέσως επομένων μηνών προκειμένου να υποβληθεί πρόγραμμα συμπράξεως δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για τη μετασκευή της εγκατάστασης.

 

Ταυτόχρονα προχωρούν όλες εκείνες οι διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να διαπιστωθεί η περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή καταλληλότητα της εγκατάστασης προκειμένου τα πάντα να προχωρήσουν συντεταγμένα και νόμιμα και να μην υπάρχει καμμία αμφιβολία για την καταλληλότητα και την πληρότητα του χώρου, την αρτιότητά του τόσο τη νομική όσο και την τεχνική.

 

Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς ότι σήμερα η πρώτη εγκατάσταση που πηγαίνει σε δημόσιο φορέα και όχι σε ιδιωτικό καταγράφεται σε νομικό κείμενο και με κάθε επισημότητα ολοκληρώνεται μια διαδικασία την οποία με μεγάλη χαρά προωθήσαμε και ελπίζουμε ότι θα αποβεί απολύτως ικανοποιητική για την Αστυνομία.

 

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

  

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις