Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Απρίλιος 200709-04-2007: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σε Αστυνομικές Υπηρεσίες ακριτικών περιοχών του Νομού Έβρου

09-04-2007: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σε Αστυνομικές Υπηρεσίες ακριτικών περιοχών του Νομού Έβρου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 9/4/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ολοκλήρωσε σήμερα (9-4-2007) τις επισκέψεις που πραγματοποιεί από χθες (8-4-2007) σε Αστυνομικές Υπηρεσίες ακριτικών περιοχών του Νομού Έβρου.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Αρχηγός επισκέφθηκε σήμερα το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ισαακίου Διδυμοτείχου Έβρου, το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Διδυμοτείχου, το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων Έβρου.
 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντήλλαξε ευχές με τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στις Υπηρεσίες που επισκέφθηκε και συνομίλησε μαζί τους, ενώ έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το επίπεδο των Υπηρεσιών που επισκέφθηκε και το βαθμό ετοιμότητας του προσωπικού τους.
 
Σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ανέφερε ότι: «Η χρονιά που διανύουμε είναι χρονιά εξοπλισμού και εφοδιασμού των παραμεθόριων μονάδων με θερμικές κάμερες, διόπτρες ημέρας και νυκτός και με οχήματα τα οποία θα διευκολύνουν το έργο των Υπηρεσιών στη δίωξη της λαθρομετανάστευσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αναχαίτιση της λαθρομετανάστευσης από τα Ανατολικά σύνορα, το οποίο θεωρεί πρόβλημα όλης της Ευρώπης. Για το λόγο αυτό, ο εξοπλισμός χρηματοδοτείται από προγράμματα της Ε.Ε.».
 
Ο κ. Αρχηγός, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Δρόσο και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ορεστιάδας Α/Δ Σάββα Κυριακίδη, εξέτασε θέματα εκπαίδευσης των Αστυνομικών Σχολών, ενόψει και της εκπαίδευσης των 2.000 Ειδικών Φρουρών που θα προσληφθούν, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2007 στις Αστυνομικές Σχολές.
 
Τέλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συζήτησε το κτιριολογικό πρόβλημα για το σύνολο των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού Έβρου και δήλωσε ότι θα εξευρεθεί λύση μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα).
 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις