Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Αύγουστος 200708-08-2007: Έκτακτη Επιθεώρηση- Επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας

08-08-2007: Έκτακτη Επιθεώρηση- Επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης μετέβη σήμερα (08-08-2007) με ελικόπτερο στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας προκείμενου να επιθεωρήσει τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού. 

Αρχικά, ο κ. Αρχηγός επισκέφτηκε το Αεροδρόμιο της Σκιάθου προκειμένου να εποπτεύσει τον διαβατηριακό έλεγχο και τον έλεγχο των αποσκευών καθώς και των χειραποσκευών, όπως αυτός πραγματοποιείται από το αστυνομικό προσωπικό και γενικότερα την άσκηση των αστυνομικών καθηκόντων στο αεροδρόμιο, όπου τη θερινή περίοδο παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα. Επίσης συναντήθηκε με τον Αερολιμενάρχη Σκιάθου, όπου τονίστηκε η καλή συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών και αποφασίστηκε η δημιουργία δεύτερης πύλης εισόδου-εξόδου των επισκεπτών, αφού δημιουργηθούν οι ανάλογες υποδομές από πλευράς Πολιτικής Αεροπορίας και Ελληνικής Αστυνομίας (μαγνητικές πύλες και τερματικά).   
 
Στη συνέχεια ο κ. Αρχηγός επισκέφτηκε το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου και τον Δήμαρχο Σκιάθου. Διήλθε από το εμπορικό κέντρο της περιοχής και συνομίλησε με πολίτες για θέματα αστυνομικής αρμοδιότητας και βελτίωσης του αστυνομικού έργου. Κατά την αποχώρηση του περιηγήθηκε από αέρος στην πυρόπληκτη περιοχή της Σκιάθου.

Ακολούθως, ο κ. Αρχηγός επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας όπου προήδρευσε ευρείας συσκέψεως. Στη σύσκεψη παρευρέθησαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας Υποστράτηγος Χρήστος Φράγγος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Κίος, οι Διοικητές των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού καθώς και οι Τμηματάρχες του Επιτελείου της Διεύθυνσης. Ο κ. Αρχηγός συζήτησε μαζί τους για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος, παρείχε εντολές και κατευθύνσεις για την αποτελεσματικότερη άσκηση των αστυνομικών καθηκόντων και ζήτησε να τελούν συνεχώς σε εγρήγορση. 
Επίσης ανέλυσε την πολιτική του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την Ελληνική Αγροφυλακή και το συμπληρωματικό της ρόλο στην αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών σε συνάρτηση με τον Κοινοτικό Αστυνόμο στους Καπποδιστριακούς  Δήμους.
 
Η εν λόγω επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς επισκέψεων που πραγματοποιούν ο Αρχηγός και οι λοιποί Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας σε Αστυνομικές Υπηρεσίες της Χώρας, με στόχο την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της ανταπόκρισης και της αποτελεσματικότητας των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και των ειδικότερων δράσεων, κατά τη διάρκεια της θερινής-τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Αρχηγός δήλωσε ότι έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από το επίπεδο ασφαλείας που έχουν εξασφαλίσει οι Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, σε μία περίοδο μεγάλης διακίνησης στις πόλεις του Νομού.
 
 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 08/08/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις