Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούλιος 200708-07-2007: Ομιλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στο 7ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

08-07-2007: Ομιλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στο 7ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

[…] Δεν υποκύπτουμε στη βία και στον φασισμό οποιασδήποτε μειοψηφίας […] Δεν είμαστε ¨λαθρεπιβάτες¨ της εξουσίας […]

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 8/7/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας παρέστη σήμερα (8-7-2007) στις εργασίες του 7ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ο κ. Υπουργός παρενέβη με ομιλία του προς τους Συνέδρους. Κατά την ομιλία του, ο κ. Υπουργός είπε:

 

« Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Σύνεδροι. Πριν από δέκα χρόνια σ’ αυτό τον χώρο εγώ, όχι άκριτος φιλόδοξος, αλλά ένας άνθρωπος του παραταξιακού πόνου, είχα πει και είχα ευχαριστήσει τους Συνέδρους τότε ότι: ¨μου χάρισαν την ψυχή τους και δεν μου χάρισαν την ψήφο τους¨. Αυτή η σχεδόν μεταφυσική σχέση με συνδέει μαζί σας, όπως με όλον τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά με συνδέει ουσιαστικότερα και βαθύτερα η νομιμοφροσύνη μου και η αφοσίωσή μου προς τον Κώστα Καραμανλή.

 

Εγώ θα σας πω πώς κινούμαι κι αυτό σας το αφιερώνω, διότι δεν είναι μόνο προσωπική μου θέση. Κινούμαι με τον όρκο του Αθηναίου εφήβου. Θα σας τον θυμίσω: ¨Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι … ουδ’ εγκαταλείψω τον παραστάτην αυτών ότω αν στοιχίσω. Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών¨. Και γιατί αμύνομαι; Αμύνομαι για την δημοκρατία, αμύνομαι για τον αυτοπροσδιορισμό μας. Ότι είμαστε της σύγκλισης, ότι είμαστε του κοινωνικού κέντρου, ότι συναντώμεθα και δίνουμε το χέρι με τον κάθε συμπολίτη μας. Και σχεδόν ανείπωτα εννοούμε ότι συναντώμεθα ως πατριώτες. Συναντώμεθα ως Ευρωπαίοι, συναντώμεθα ως ριζοσπάστες, συναντώμεθα ως ελεύθεροι Έλληνες που δεν θέλουμε να υποκύψουμε στην βία και στον φασισμό οποιασδήποτε μειοψηφίας που προκαλεί την έννομη τάξη και τη δημοκρατία.

 

Στην υπόθεση των σχέσεών μας με τους άλλους, δεν λέω ούτε καν αντιπάλους, απλά απαιτώ, γιατί αλλιώς θα ήταν δείγμα βαριάς δειλίας,  αμοιβαιότητα στον σεβασμό.  Τους σέβομαι (τους αντιπάλους, τους άλλους) και αξιώνω να με σεβαστούν. Αυτό είναι αξίωμα της δημοκρατίας και φυσικά θέλω να θυμούνται ότι δεν είμαστε ¨λαθρεπιβάτες¨ της εξουσίας. Είμαστε της λαϊκής εντολής του 45% που θα επαναληφθεί μεθαύριο και με περισσότερα ποσοστά, γιατί χρειαζόμαστε, χρειάζεται ο Καραμανλής την εντολή, να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, να μην διακοπεί ο δρόμος προς την πρόοδο.

 

Δεν ξεχνάμε ότι τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις είτε του Συντάγματος του ’75 είτε της ένταξης στην Ε.Ο.Κ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή τις πολέμησαν με σφοδρότητα. Δεν μας εκπλήττουν σήμερα. Τίποτα το πρωτότυπο.

 

Το ουσιώδες είναι ότι δεν συμβαίνει τίποτα το πρωτότυπο και σε εμάς. Γιατί; Γιατί είμαστε η δύναμη των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων εξακολουθητικά από το ’74 μέχρι σήμερα.

 

Κύριες και κύριοι Σύνεδροι, κανονικά … δεν έπρεπε να ακούτε τη φωνή μου, διότι κανένας ¨σάκος του μποξ¨ δεν μιλάει! Εδώ έχουμε μια εξαίρεση. Είμαι σάκος του μποξ και μιλάω και δεν παθαίνω τίποτα! Γιατί έχω την εντολή από εσάς, από ολόκληρη την ελληνική κοινωνία να μη δειλιάσουμε, να κρατήσουμε γερά τη δημοκρατία και την ελευθερία σε αυτόν τον τόπο κι αυτό πράττουμε.

 

Είμαστε της έννομης τάξης και η έννομη τάξη ορίζεται ως η ουσία, ως χυμός για την οικονομική ανάπτυξη, για τις κοινωνικές σχέσεις. Και είναι φυσικά ο θώρακας για να ζήσουν τα παιδιά μας εν ελευθερία, όχι όπως θέλουν οι μειοψηφίες.

 

Επίσης, θέλω να σας πω ότι μαθαίνω θα βγάλουν βίντεο σαν αυτά που βγάζουν για τους επίορκους που τιμωρώ και θα λένε: ¨πραίτορες¨ είπε ο Πολύδωρας, θα λένε, ¨αγγαρεία κάνω¨. Σας θυμίζω και θυμίζω και στους ανιστόρητους ότι το Ευαγγέλιο για τον Σίμωνα τον Κυρηναίο που σήκωσε τον Σταυρό του Χριστού, λέει: ¨ηγγάρευσαν τον Σίμωνα τον Κυρηναίο¨. ´Aλλο η ιερή αγγαρεία και άλλο η δειλία. Δειλός δεν είμαι και ρίψασπις δεν είμαι, δεν πετάω την ασπίδα. Αυτός ήταν ο όρκος του αθηναίου εφήβου που σας είπα. Εις απάντησιν θα βγάλω κι εγώ βίντεο! Που θα λέει ποια στάση ετήρησαν για τον αστυφύλακα που δίνει μάχη ζωής σήμερα στο νοσοκομείο. Για τον αξιωματικό που τον έδειραν πριν από 20 μέρες. Για δύο παιδιά που πέρασαν με το μηχανάκι και βγήκαν οι ρήτορες στις τηλεοράσεις και λέγανε: ¨τι ήθελαν και περνούσαν από εκεί¨.

 

Ας συνετισθούν σε όρους δημοκρατίας. Εγώ εκφράζω την εμπιστοσύνη μου προς τις 55.000 αστυνομικούς που πράττουν το καθήκον τους για τον νόμο, για την δημοκρατία. Όπως εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς τους πυροσβέστες που έδωσαν μάχη για να νικήσουν τα στοιχεία της φύσης.

 

Κατά τα λοιπά, όπως τους είπα και στη Βουλή, μου θυμίζουν τους οδηγούς του πίσω καθίσματος. ¨Εξυπνάδα¨, ¨θεωρία¨, ¨ανάλυση¨ αλλά εμείς οδηγούμε κι εμείς οδηγούμε υπεύθυνα και σωστά. Χωρίς μετωπικές συγκρούσεις για να γλιτώσει το ¨σκάφος¨ που λέγεται Ελλάδα, για να γλιτώσουν οι αξίες μας, να σώσουμε τις αξίες μας. Διότι είμαστε οχήματα και κιβωτοί αξιών με γλώσσα, ιστορία, παράδοση, ευρωπαϊκή συμβολή, συνεισφορά και προπαντός αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση για αυτό που είμαστε ως Ελλάδα, ως ελληνική κοινωνία, όχι ως αφελείς και μυστήριοι κοσμοπολίτες. Ως Έλληνες ευρωπαίοι που κοιτάμε μπροστά, ζητούμε μεταρρυθμίσεις και τις φέρνουμε για το καλό των παιδιών μας.

 

Έτσι κατακτάται το μέλλον με τον πηδαλιούχο, οιακοστρόφο Κυβερνήτη Κώστα Καραμανλή και αποδεικνύουμε ότι είμαστε για διάρκεια και για προκοπή.

 

Ζήτω η Νέα Δημοκρατία. Ζήτω το Συνέδριο το 7Ο. Ζήτω η μελλοντική νίκη με επιταχυνόμενες τις μεταρρυθμίσεις για την προκοπή υπέρ όλων των Ελλήνων. Σας ευχαριστώ θερμά. ».

 

   

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις