Κυ 1 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Απρίλιος 200707-04-2007: Ομαλά ολοκληρώθηκε η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα - σε πλήρη ανάπτυξη τα μέτρα της Τροχαίας και κατά...

07-04-2007: Ομαλά ολοκληρώθηκε η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα – σε πλήρη ανάπτυξη τα μέτρα της Τροχαίας και κατά τις επόμενες ημέρες

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 7/4/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ομαλά ολοκληρώθηκε η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, αφού από 14:00 ώρα παρατηρείται πλήρης ομαλοποίηση στην κυκλοφορία των οχημάτων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Χώρας, ενώ αποτελεσματικός κρίνεται ο σχεδιασμός των μέτρων Τροχαίας από την Ελληνική Αστυνομία, για την ομαλή έξοδο των εκδρομέων για τις ημέρες του Πάσχα.
 
Ο συνολικός σχεδιασμός των μέτρων, με την ενίσχυση της αστυνόμευσης του οδικού δικτύου και την έντονη αστυνομική παρουσία με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, είχε θετικά αποτελέσματα στο επίπεδο της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων και στη διευκόλυνση πεζών και οχημάτων σε χώρους μαζικών μετακινήσεων.
 
Τα μέτρα έτυχαν μεγάλης αποδοχής και υποστήριξης από το σύνολο των εκδρομέων, ενώ η πτωτική πορεία των δεικτών των ατυχημάτων αποτελεί την απόδειξη της καλής συνεργασίας μεταξύ κοινού και Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Τα μέτρα της Τροχαίας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα και κατά τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερα για την πρόληψη οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας, οι μεταμεσονύκτιες ώρες μετά την Αναστάσιμη Ακολουθία του Μ.Σαββάτου, καθώς και η Πρώτη και Δεύτερη Ημέρα του Πάσχα είναι ημέρες «υψηλής επικινδυνότητας» θανατηφόρων ατυχημάτων που βασική αιτία έχουν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
 
Για το λόγο αυτό, συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν αυξημένους και συνεχείς ελέγχους ιδιαίτερα κατά τη χρονική αυτή περίοδο. Παράλληλα, συνιστάται στους οδηγούς να μην οδηγούν όταν έχουν καταναλώσει ποσότητα αλκοολούχων ποτών. Σε διαφορετική περίπτωση, οφείλουν να αναλογισθούν τις συνέπειες που θα προκαλέσουν στους ίδιους και στους άλλους.
 
Η αυξημένη ετοιμότητα των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί η μετακίνηση των εκδρομέων.
 
Στατιστικά στοιχεία Τροχαίας κατά την περίοδο του Πάσχα θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της μετακίνησης των εκδρομέων
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις