Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Αύγουστος 200706-08-2007: Τελετή ανάληψης καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αγροφυλακής

06-08-2007: Τελετή ανάληψης καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αγροφυλακής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (06-08-2007) η τελετή ανάληψης καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αγροφυλακής κ. Δημήτριου Νικολακόπουλου, παρουσία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα.

 

Στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, σύσσωμη η φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον Αρχηγό της, Αντιστράτηγο Αναστάσιο Δημοσχάκη, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.

 

Ο κ. Υπουργός κατά την ομιλία του στην τελετή τόνισε:

 

«…σήμερα το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως ζει μία ιστορική στιγμή. Την επανασύσταση της Ελληνικής Αγροφυλακής και την ανάληψη των καθηκόντων από τον πρώτο Αρχηγό της νέας Ελληνικής Αγροφυλακής[…].

 

»… Θα είναι ένα νέο Σώμα που θα υπηρετήσει κατά βάση την ύπαιθρο χώρα, την έννοια της οικολογίας, τους πολίτες της υπαίθρου χώρας με ένα τρόπο όχι κατασταλτικό αλλά συνεργατικό και συμβιβαστικό… ένας αρωγός, ένας παραστάτης στον άνθρωπο και στο φυσικό περιβάλλον[…].

 

»… Αυτή η διάσταση της συνεργασίας είναι η προχωρημένη έννοια του σύγχρονου διοικείν, της σύγχρονης μορφής της δημόσιας διοίκησης… στενές, αυστηρές αρμοδιότητες και αποκλειστικότητες είναι συνταγή αποτυχίας […].

 

»…Εσείς οι αξιωματούχοι και οι αξιωματικοί της Νέας Αγροφυλακής, θα εκτεθείτε στην κοινωνία. Και θα είστε ειδικά για την ελληνική ύπαιθρο ο φίλος, ο παραστάτης, ο αρωγός, εκείνος ο οποίος θα βοηθήσει σε διάρκεια, όχι μόνο την ώρα της κρίσεως[…].

 

»…να εννοήσετε το νέο ρόλο και προορισμό της νέας Αγροφυλακής και να τον πιστέψετε και να τον υπηρετήσετε για τον καλό της κοινωνίας, της ελληνικής κοινωνίας και το καλό του περιβάλλοντος και του μέλλοντος των παιδιών μας[…].

 

»… Προχωρούμε και για τις στολές, και για ζητήματα διοικητικής μέριμνας σαν καλοί νοικοκύρηδες. Βλέπουμε, προβλέπουμε και προλαμβάνουμε  τα γεγονότα, δεν μας κατέλαβε ο καιρός σε καμιά στιγμή, πάντοτε ήμασταν μπροστά από τον καιρό με πρόνοια, προπαρασκευή, προετοιμασία και αίσθημα ευθύνης[…].

 

»…Τα περίπολα θα βγουν, θα κάνουμε ταχύρρυθμη εκπαίδευση με το Πυροσβεστικό. Για το τι ακριβώς ενδιαφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα, ώστε να τους δώσουμε εμείς το σήμα, να υπηρετήσουν την πρόληψη στον τομέα της πυρόσβεσης, δηλαδή να αποφύγουμε τις πυρκαγιές ή να έχουμε όσο γίνεται την έγκαιρη, εγκαιρότατη ειδοποίηση για το συμβάν[…].

 

»… Θα κάνουμε την ταχύρρυθμη εκπαίδευση και θα βγουν αμέσως τα περίπολα, Αρχηγέ. Τα οποία περίπολα θα καταλαμβάνουν όλους τους επαρχιακούς δρόμους όλης της Ελλάδος επί στρατιωτικού χάρτου[…] ».

   

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 06/08/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις