Δε 20 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούνιος 200706-06-2007:Επίσκεψη του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στην BOCOG (BEIJING OLYMPIC COMMITTEE OF GAMES)

06-06-2007:Επίσκεψη του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στην BOCOG (BEIJING OLYMPIC COMMITTEE OF GAMES)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Κινέζος Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου κ. Li Binghua (BOCOG) καλωσόρισε τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα και την ελληνική αποστολή και δήλωσε ότι ο λαός της Κίνας λαμβάνει όλα τα μέτρα προκείμενου οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου να διεξαχθούν με απόλυτη ασφάλεια αναγνωρίζοντας ότι οι συνθήκες ασφαλείας είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την επιτυχία διεξαγωγής Ολυμπιακών Αγώνων.
 
Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας ευχαρίστησε τον Κινέζο Αντιπρόσωπό του για την υποδοχή και σημείωσε στον Κινέζο Αξιωματούχο ότι εκτιμά την εξαιρετική συνεργασία, την οποία η BOCOG έχει καταβάλει προκειμένου να καλυφθούν όλες οι συνθήκες ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
 
Συνεχίζοντας ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ως κοινωνική δραστηριότητα είναι μία μέγιστη διοργάνωση για όλο τον κόσμο και για αυτό το λόγο η λήψη μέτρων ασφαλείας αποτελούν προτεραιότητα.
 
Απευθυνόμενος στον κ. Αντιπρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής ο κ. Πολύδωρας υπογράμμισε ότι με βάση τις εμπειρίες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, δέκα είναι τα κυρίως σημεία στα οποία πρέπει να καταδείξουν μεγάλη προσοχή και για τα οποία είναι δυνατή η συνεργασία Ελληνικών και Κινεζικών Αρχών.
 
Ειδικότερα:
 
·        Η τελετή έναρξης
·        Η τελετή λήξης
·        Η συνοδεία επισήμων προσώπων (VIP)
·        Η λαμπαδηδρομία
·        Η διαχείριση των πληροφοριών
·        Η κατάστρωση σχεδίου χειρισμού κρίσιμων περιστατικών
·        Το μεγάλο ζήτημα του εθελοντισμού
·        Η διαχείριση κυκλοφορίας
·        Τα Μ.Μ.Ε. (τηλεόραση και κέντρο διαχείρισης τηλεοπτικών δικτύων)
·        Η ανταπόκριση στον νοσοκομειακό τομέα και στον τομέα υγιεινής
 
O κ. Υπουργός υπογράμμισε με έμφαση ότι όπως του δόθηκε η ευκαιρία στη χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό της Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας κ. Zhou Yongkang, θέτει τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και τις Υπηρεσίες Ασφαλείας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως της Ελλάδος στην διάθεση της Οργανωτικής Επιτροπής προκειμένου να προσφέρουν καλές υπηρεσίες, «χωρίς να υπάρχει διάθεση ανάμειξης στις Εσωτερικές Υποθέσεις της Οργανωτικής Επιτροπής».
 
Συνεχίζοντας ο κ. Πολύδωρας σημείωσε ότι σέβεται απόλυτα τις προσπάθειες οργανώσεως των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου από την Οργανωτική Επιτροπή υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν για όλες τις διοργανώσεις προγράμματα και λύσεις. Κάθε φορά που ανευρίσκεται μία λύση ανακύπτει και ένα νέο πρόβλημα σε μία εξακολουθητική κατάσταση.
 
Σ’ αυτό το σημείο απευθυνόμενος στον Κινέζο Vice-President δήλωσε ότι: «Παρακαλώ να ελέγξετε τον κατάλογο των προβλημάτων και τις λύσεις με τους δικούς μας experties-εμπειρογνώμονες, είναι κάτι που πρέπει να γίνει προκειμένου να φωτιστούν τυχόν σκοτεινά σημεία».
 
Συνεχίζοντας ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι επιθυμούμε να φανούμε χρήσιμοι, να συνεργαστούμε μαζί σας και να αποστείλουμε Αξιωματικούς μας και ειδικούς Αξιωματούχους προκειμένου να εξετάσουν από κοινού νέα προβλήματα και λύσεις.
 
Σε κάθε περίπτωση, εκτός από την συνεργασία των υπηρεσιακών στελεχών, ο κ. Υπουργός δήλωσε στους Κινέζους Αξιωματούχους ότι είναι διαθέσιμος για οποιαδήποτε ανοιχτή απευθείας επικοινωνία.
 
Κλείνοντας την εισήγησή του ο κ. Πολύδωρας προέτρεψε τους Κινέζους Αξιωματούχους να σκεφτούν ότι τόσο ο κινεζικός όσο και ο ελληνικός πολιτισμός και οι μεγάλοι εκπρόσωποί τους, Κομφούκιος και Σωκράτης, είχαν ως γνώμονα την ανοιχτή επικοινωνία, τη συνδιαλλαγή, την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων κατ`αντιδιαστολή με τους περίκλειστους πολιτισμούς.
 
Εμφατικά σημείωσε: « Ακολουθήστε το δρόμο του φωτός, του Κομφούκιου και του Σωκράτη και θα έχετε επιτυχία ».

    

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 06/06/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις