Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούνιος 200706-06-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα μετά την συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της BOCOG

06-06-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα μετά την συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της BOCOG

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 06/06/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας μετά τη συνάντησή του με τον Αντιπρόεδρο της BOCOG, δήλωσε στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα την Ολυμπιακή Επιτροπή Διοργανώσεως των Αγώνων του Πεκίνου (BOCOG) και είχαμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συνομιλίες.
                                                                               
Μας παρουσίασαν το Πρόγραμμα Προετοιμασίας τους. Είναι καθ’ όλα έτοιμοι. Επισπεύδουν την υπόθεση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και όλου του Προγραμματισμού.
 
Ιδιαίτερο «κεφάλαιο» αφιερώθηκε όπως ανεμένετο στο θέμα της συνεργασίας μας με την Ολυμπιακή Επιτροπή, σε θέματα ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων. Πρέπει να πω ότι η συνεργασία είναι πολύ μεγάλη λέξη, γιατί οι άνθρωποι είναι καθ’ όλα έτοιμοι και στα ζητήματα ασφάλειας, αλλά σαν ένα τελικό «δοκιμαστήριο» όπως τους είπα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν, να δουν – και μεις τους την προσφέρουμε – την Ολυμπιακή Εμπειρία της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως είδα από την ανταπόκρισή τους ενδιαφέρονται πάρα πολύ για αυτό. Ας πούμε ότι είναι ένα τελικό «τεστάρισμα» των δικών τους σχεδιάσεων και εφαρμογών. Έτσι μαζί με την δική μας οργάνωση, το ΚΕ.ΜΕ.Α. δηλαδή και όλη την Αστυνομία και τους experties – εμπειρογνώμονες – Αξιωματικούς που σχεδίασαν και εφήρμοσαν τα σχέδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες (της Αθήνας 2004) και έχουν αυτή την άμεση γνώση και εμπειρία, ανοίγει ένας δρόμος συνεργασίας τον οποίο πρέπει να δούμε, με κάθε σοβαρότητα διότι καθιστάμεθα – και αυτό και τους το είπα και το εννοούν – και μας συμμέτοχοι της επιτυχίας, στα ζητήματα αυτά. Όπως οι Αρχαίοι Έλληνες έδωσαν και την Ολυμπιακή δάδα και την Ολυμπιακή Εκεχειρία και όλο το Πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων και μεις στις σημερινές, στις σύγχρονες εφαρμογές είμαστε συμμέτοχοι της επιτυχίας που θα έχει το Πεκίνο με την μικρή μας συνεισφορά, την μεγάλη των αρχαίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και την δική μας συγκεκριμένη πια συμπεριφορά σε ζητήματα Ολυμπιακής Ασφάλειας».
 
Ερώτηση δημοσιογράφου: Ως προς το αποτέλεσμα της συνάντησης και το ρόλο της Ελλάδος στους αγώνες του Πεκίνου 2008.
 
Υπουργός: «Χρησιμοποιείτε πολυτελείς ή έννοιες και λέξεις με κάποιο μεγαλείο «μέσα» τους που θέλω να το αποφύγω. Πιο σεμνά, πιο ταπεινά θέλουμε να βοηθήσουμε και θέτουμε τις γνώσεις μας, εμπειρίες μας και τις Υπηρεσίες μας στη διάθεσή τους. Τα της συνεργασίας και ποιά μορφή θα πάρει ως συμφωνία, ως μια συνεχής ροή Αξιωματικών και experties – εμπειρογνωμόνων εδώ, είναι πρακτικό μέρος και δεν το καταγράψαμε, (δεν καταγράφεται άλλωστε), θα το δούμε στο δρόμο. Θα υπάρξει συνέχεια. Αυτό είναι το ευχάριστο! Σας ευχαριστώ». –

 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις