Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούνιος 200705-06-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Αστυνομικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Κίνας

05-06-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Αστυνομικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Κίνας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 05/06/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Αστυνομικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Κίνας, δήλωσε τα ακόλουθα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης:

 

«Με τον ομόλογό μου Υπουργό της Κίνας οι δύο (2) αντιπροσωπείες είχαμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συνομιλίες. Αφορούσαν δύο (2) κεφάλαια: Το ένα το κεφάλαιο της Συμφωνίας Αστυνομικής Συνεργασίας που υπογράψαμε, που όπως είπε και ο Κινέζος ομόλογός μου είναι η ανανέωση της Συμφωνίας του 1995, υπό τα σημερινά δεδομένα. Κατά σύμπτωση σήμερα είχαμε και την ακριβή ημερομηνία της ενάρξεως, των διπλωματικών επαφών και συνεργασιών μεταξύ Ελλάδος και Κίνας που συμπληρώνουν 35 χρόνια.

 

Οι συνομιλίες μας αφορούσαν τον ορισμό της σύγχρονης Διεθνούς Συνεργασίας στα κεφάλαια στα οποία θα αναπτύξουμε τις δραστηριότητες της συνεργασίας όπως είναι: το Διεθνές Οργανωμένο Έγκλημα, η Διεθνής Τρομοκρατία και το Trafficking και άλλα αντικείμενα των σύγχρονων απειλών. Η συμφωνία υπήρξε απόλυτη. Ασφαλώς και αναφερθήκαμε στο γεγονός ότι η Ελλάς είναι με την Κίνα τώρα στο καλύτερο επίπεδο των σχέσεων μετά την Επίσκεψη του Πρωθυπουργού τον Ιανουάριο του 2006, όπου υπεγράφη η Συμφωνία της ’’εταιρικής στρατηγικής συνεργασίας’’. Αυτή η Συμφωνία υλοποιείται στους επιμέρους κλάδους, όπως είναι και ο Κλάδος της δικής μου αρμοδιότητος, δηλαδή της Αστυνομικής συνεργασίας.

 

Έτσι η συζήτηση μετατίθεται και σε ένα επίκαιρο θέμα που απασχολεί την κινεζική ζωή και είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες του Πεκίνου.

 

Εκεί αναγνωρίσθηκε από τον συνομιλητή μου και την κινεζική αντιπροσωπεία (των συνομιλητών μας), το γεγονός ότι έχει ένα πλεονέκτημα η Χώρα μας, αυτό του Ολυμπιακού Κεκτημένου, της Ολυμπιακής Τεχνογνωσίας, για το οποίο εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον να μιλήσουμε αύριο με την Ολυμπιακή Επιτροπή του Πεκίνου, έτσι ώστε να δούμε πώς μπορούμε να υλοποιήσουμε, να δώσουμε σάρκα και οστά σ’ αυτές τις τεχνογνωσίες, εμπειρίες, γνώσεις που έχουμε εμείς από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004.

 

Έτσι αυτές οι τεχνογνωσίες, οι εμπειρίες, οι γνώσεις να είναι χρήσιμες σε όποιο βαθμό στην ασφαλή διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου.

 

Εγώ τόνισα το μήνυμα που πρέπει να εκπεμφθεί από το Πεκίνο, που διοργανώνει τους δεύτερους αυτής της χιλιετίας Ολυμπιακούς αγώνες, μετά τους πρώτους των Αθηνών, είναι ένα μήνυμα Ειρήνης και βεβαιότητας ή βεβαιοτήτων. Βεβαιοτήτων για το πώς μπορεί ένας μεγάλος λαός (και σε πληθυσμό), να κάνει βήματα σταθερά προς την πρόοδο μέσα στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνεργασίας. Δείγμα αποδεικτικής γραφής είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου που κατά πάσαν πιθανότητα θα μπορέσουμε, θα έχουμε την τύχη και την τιμή να συμβάλουμε κι εμείς για την ασφαλή διοργάνωση».

 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις