Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούλιος 200704-07-2007: Δελτίο Τύπου της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος ατόμων για πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση νόθευση εγγράφων...

04-07-2007: Δελτίο Τύπου της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος ατόμων για πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση νόθευση εγγράφων κ.τ.λ.

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ        
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Υπηρεσία μας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ομάδας ατόμων που την αποτελούσαν τρεις (3) υπάλληλοι Δήμου της Δυτικής Πελοποννήσου και δύο (2) αλλοδαποί συνεργάτες τους, υπήκοοι Αλβανίας και Μπαγκλαντές, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδή βεβαίωση-νόθευση εγγράφων, παθητική δωροδοκία και εγκληματική οργάνωση.

 
Όπως εξακριβώθηκε οι αλλοδαποί συνεργάτες, αναζητούσαν και εντόπιζαν σε όλη τη Χώρα και κυρίως στην Αττική ενδιαφερόμενους για «τακτοποίηση», της παραμονής τους χωρίς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και έναντι αμοιβής που έφτανε και τα 2.500 Ευρώ, τους παρέπεμπαν στους κατηγορουμένους υπαλλήλους, οι οποίοι συμπλήρωναν τους φακέλους με πλαστά δικαιολογητικά που κατασκεύαζαν (από προξενικές βεβαιώσεις μέχρι δικαιολογητικά καταβολής εισφορών Ο.Γ.Α.), ώστε να διαβιβαστούν πλήρεις στην αρμόδια περιφέρεια και να εκδοθούν οι άδειες παραμονής.
 
Το κύκλωμα δραστηριοποιήθηκε επί διετία τουλάχιστον και μάλιστα υπό την ανοχή του τότε Δημάρχου, στον οποίο, ενώ είχε καταγγελθεί η δραστηριότητα, δεν είχε προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.
 
Από τα στοιχεία που κατασχέθηκαν υπολογίζεται ότι ο αριθμός των παρανόμως τακτοποιηθέντων αλλοδαπών ανέρχεται σε χιλιάδες, ενώ τα χρηματικά ποσά που αποκόμισε το κύκλωμα ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ.
 
Οι έρευνες της Υπηρεσίας μας διήρκεσαν πέραν του εξαμήνου και η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μαρούσι, 4   Ιουλίου 2007
 

Τελευταίες Αναρτήσεις