Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Μάιος 200704-05-2007: Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχε στη σύνοδο της Ομάδας Αρχηγών Ευρωπαϊκών Αστυνομιών (TASK FORCE)

04-05-2007: Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχε στη σύνοδο της Ομάδας Αρχηγών Ευρωπαϊκών Αστυνομιών (TASK FORCE)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της συνόδου της Task Force που πραγματοποιήθηκε στη Χάγη, υπό την αιγίδα Γερμανικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποίες συμμετείχε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Δημοσχάκης Αναστάσιος, συνοδευόμενος από επιτελικούς Αξιωματικούς του Αρχηγείου.

 

Η εν λόγω συνάντηση επικεντρώθηκε σε θέματα επιχειρησιακής φύσεως σχετικά με την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας. Tα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν εστιάσθηκαν στα ακόλουθα σημεία: το οργανωμένο έγκλημα στα δυτικά Βαλκάνια, την αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών μέσω της σύστασης και λειτουργίας διεθνούς δικτύου άμεσης ανταπόκρισης σε συνεργασία με την Ευρωπόλ, την καταπολέμηση του διεθνούς εμπορίου ναρκωτικών,  το εμπόριο ανθρώπων και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών από τις Αστυνομικές Αρχές στην πρόληψη και καταπολέμηση σοβαρών μορφών του οργανωμένου εγκλήματος

 

Ο κ. Δημοσχάκης ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις προετοιμασίες και το σχέδιο δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφαλή διεξαγωγή του τελικού του UEFA Champions League που θα διεξαχθεί στην Αθήνα την 23 τρέχοντος μηνός. Παράλληλα, επισήμανε τη σπουδαιότητα της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, μέσω της οποίας οι Ελληνικές Αρχές προσδοκούν να λάβουν τις αναγκαίες πληροφορίες, προκειμένου να δράσουν αποτελεσματικά και να διασφαλίσουν με απόλυτη επιτυχία τη διεξαγωγή ενός τέτοιου σημαντικού αθλητικού γεγονότος.

 

Ο κ. Αρχηγός, τέλος, προέβη σε διμερείς επαφές με τις αντιπροσωπείες της Ιταλίας και της Βρετανίας και κάλεσε τους ομολόγους του να ενεργοποιήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες τους, προκειμένου να συνεργαστούν αποτελεσματικά με τις αρμόδιες Αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας και να προωθήσουν έγκαιρα κάθε σχετική πληροφορία σχετικά με την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και ιδιαίτερα με τις οργανωμένες μετακινήσεις φιλάθλων που θα μπορούσαν να εμπλακούν σε βίαια επεισόδια. Ειδικότερα, ο κ. Αρχηγός ζήτησε:

  • την ενεργοποίηση των σχετικών διατάξεων της αθλητικής νομοθεσίας και των δύο χωρών ώστε να μην επιτραπεί η έξοδος προσώπων που αποδεδειγμένα ενεπλάκησαν κατά το παρελθόν σε βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια παρόμοιων αθλητικών γεγονότων.

  • την ενημέρωση των οπαδών που προτίθενται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα χωρίς να έχουν προμηθευτεί το ανάλογο εισιτήριο, ότι δεν θα είναι εφικτό να εξασφαλίσουν την αγορά εισιτηρίου, καθόσον η διάθεση των εισιτηρίων έχει ήδη σχεδιασθεί.

  • τη διαβίβαση προς τις Ελληνικές Αρχές των προσωπικών στοιχείων των ατόμων εκείνων που θεωρούνται ύποπτα για διάπραξη βίαιων ενεργειών σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Σύμβασης Schengen.

  • την απαγόρευση πωλήσεων αλκοολούχων ποτών κατά τη διάρκεια των πτήσεων αλλά και εν πλω για εκείνους του φιλάθλους που θα ταξιδέψουν με ακτοπλοϊκές γραμμές από Ιταλία και τέλος,

  • τη συνοδεία των μετακινήσεων οργανωμένων οπαδών που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα με αστυνομικούς (εντοπιστές) που θα συνεργαστούν με τους ομολόγους τους των αρμοδίων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Επισημαίνεται ότι τόσο η Ιταλική όσο και η Βρετανική αντιπροσωπεία επιβεβαίωσαν την απόλυτη υποστήριξη τους στις προετοιμασίες της Ελληνικής Αστυνομίας και ταυτόχρονα διαβεβαίωσαν τον κ. Δημοσχάκη ότι θα συνεργαστούν πλήρως προκειμένου το σχέδιο δράσης των Ελληνικών Υπηρεσιών να στεφθεί με επιτυχία.

 

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 04/05/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις