Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Αύγουστος 200703-08-2007: Δήλωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως σχετικά με την εθελοντική προσφορά του Ομίλου ΑΝΤ-1 και της αερολέσχης Δεκελείας για...

03-08-2007: Δήλωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως σχετικά με την εθελοντική προσφορά του Ομίλου ΑΝΤ-1 και της αερολέσχης Δεκελείας για εναέρια επιτήρηση προς αποφυγή πυρκαγιών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας σχετικά με την εθελοντική προσφορά του Ομίλου ΑΝΤ-1 και της αερολέσχης Δεκελείας για εναέρια επιτήρηση προς αποφυγή πυρκαγιών, δήλωσε τα ακόλουθα:

 

«Χαιρετίζω με ιδιαίτερη ικανοποίηση την πρόταση-προσφορά του ΑΝΤ-1 και της αερολέσχης Δεκελείας για την εναέρια επιτήρηση των περιοχών των Ορεινών Όγκων της Αττικής δηλαδή της Πάρνηθας, της Πεντέλης και του Υμηττού. Είναι μια θαυμάσια πρωτοβουλία. Χρειαζόμαστε αυτή την εθελοντική προσφορά από όλες τις κοινωνικές ομάδες και έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό τώρα γιατί είναι και από τον Όμιλο Επικοινωνίας ΑΝΤ-1 που έχει και την επικοινωνιακή διάσταση σαν πράξη.

 

Το Πυροσβεστικό Σώμα και το Υπουργείο μας οργανώνει αυτές τις επιτηρήσεις με περίπολα επίγεια και εναέρια όπως είναι από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας οι εναέριες επιτηρήσεις και τώρα με την πρωτοβουλία του ΑΝΤ-1 η υπόθεση γίνεται πιο στέρεη και πιο ενισχυμένη και ως μέσο αποτροπής για τον κακοποιό-εμπρηστή. Σκέπτομαι ότι θα είναι πολύ χρήσιμο αυτή η πρωτοβουλία να εξαπλωθεί και με άλλους συντελεστές αλλά και γεωγραφικά, δηλαδή να περιλάβει τα βουνά της Βοιωτίας, της Ρούμελης, Παρνασσό, Κιθαιρώνα, Ελικώνα, να επεκταθεί στα Γεράνεια, να πάμε στα Κορινθιακά βουνά και ύστερα με ένα σχέδιο που εκπονούμε εμείς από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού, να μπορέσουμε να καλύψουμε όλες τις ευαίσθητες περιοχές των ορεινών όγκων και του δασικού μας πλούτου.

 

Είναι πολύτιμο το γεγονός ότι μέσα από μία πολύ ατυχή στιγμή όπως είναι η καταστροφή της Πάρνηθας, ενός μεγάλου μέρους εννοούμε, έχουμε αυτή την περιβαλλοντική, την οικολογική ευαισθησία σε μεγάλη έξαρση και αυτό είναι, μέσα από το κακό, ένα καλό, μία θετική εξέλιξη, "ουδέν κακόν αμιγές καλού", δηλαδή η οικολογική και η περιβαλλοντολογική συνείδηση που διαμορφώνεται και εντείνεται αυτό τον καιρό θέλουμε να διαρκέσει για πάντα για το καλό του περιβάλλοντος και των παιδιών μας. Σας ευχαριστώ πολύ». 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 03/08/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις