Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούνιος 200703-06-2007:Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως σε τηλεοπτική εκπομπή για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

03-06-2007:Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως σε τηλεοπτική εκπομπή για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής, για την εφαρμογή του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ανέφερε τα ακόλουθα:
 
Δημοσιογράφος: Τώρα τι θα γίνει; Θα βγάζετε τους αστυνομικούς να γράφουν τα delivery; Βγάζουν 600 ευρώ μεροκάματο και θα τους παίρνετε 800 για το κόκκινο;
 
κ. Υπουργός: Δεν φαντάζομαι να έχετε τα delivery ως υποψήφια θύματα ή τραυματισμού ή αναπηρίας ή και απώλειας ζωής;
 
Δημοσιογράφος: Σε αυτό έχετε δίκιο.
 
κ. Υπουργός: Aμα έχω δίκιο σε αυτό είμαι σε καλή βάση συζητήσεως.
 
Δημοσιογράφος: Το έχουμε πει από τη πρώτη στιγμή ότι η βάση είναι αυτή.
 
Δημοσιογράφος: Έχουν γίνει οι αστυνομικοί, "υπάλληλοι" του Υπουργείου Οικονομικών, έτσι;
 
κ. Υπουργός: Καμιά σχέση. Οι αστυνομικοί έχουν τις κλασικές από το Σύνταγμα αρμοδιότητες και προτεραιότητες να είναι φροντιστές, αρωγοί, επιμελητές, "υπηρέτες" για τη ζωή, την τιμή και την περιουσία των πολιτών. Στην προκειμένη περίπτωση στην τροχαία υπόθεση έχουμε έκδηλο το ενδιαφέρον και την αγωνία να μην έχουμε θύματα είναι απάνθρωπος ο συλλογισμός: "ένα πρόστιμο θα το πληρώσω". Είναι απάνθρωπος έξω από τους ρυθμούς της επικινδυνότητας της εποχής μας, της κίνησης, της αυτοκίνησης και δυστυχώς της αδιαφορίας για τον διπλανό. Έχει και οικονομικό ενδιαφέρον η υπόθεση. Αλλά από ένα άλλο δρόμο πολύ δυσάρεστο, θα έλεγα γεμάτο θλίψη.
 
Έχει το οικονομικό ενδιαφέρον να μη χάνει η Εθνική Οικονομία πολύτιμα στοιχεία της παραγωγής με τους τραυματισμούς, με τις αναπηρίες εξαιτίας της ατυχίας να πιει ένα ή δυο ουίσκι παραπάνω και να "γκαζώσει" στο κόκκινο!
 

Αθήνα, 03/06/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις