Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούνιος 200703-06-2007: Κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας προς τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας

03-06-2007: Κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας προς τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 03/06/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ολοκληρώθηκαν σήμερα (03-06-2007) – Κυριακή των Αγίων Πάντων- οι διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας προς τιμή των Αποστράτων, με την κεντρική εκδήλωση που διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (Μεσογείων 96).

 

Στην εκδήλωση παρέστη ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας,  ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ.  κ. Κωστής Αιλιανός, ο τέως Πρωθυπουργός κ. Γρίβας, τέως Υπουργοί Δημοσίας Τάξεως, Βουλευτές, αντιπροσωπείες Πολιτικών Κομμάτων, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, απόστρατοι  αστυνομικοί, καθώς και άλλοι επίσημοι.  

  

Παρέστησαν επίσης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Χρήστος Δρακόπουλος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Γρηγόριος Αναγνώστου, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Στέφανος Σκότης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρωπίνου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Δημήτριος Πανόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Ιωάννης Μπούτσικας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγος Δρόσος Μπουγούδης, καθώς και όλοι  ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος στην ομιλία του είπε:

 

« Κύριε Γενικέ, κύριε Πρώην Πρόεδρε της Κυβερνήσεως, κύριοι συνάδελφοι Βουλευτές, κύριε Πρώην συνάδελφε Υπουργέ του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, κύριοι Επίτιμοι Αρχηγοί, κύριε Πρόεδρε των Αποστράτων, Στρατηγοί, Αξιωματικοί εν ενεργεία, μαθητές της Σχολής Αξιωματικών, Πανοσιολογιότατε με συγχωρείτε για την παραδρομή και σεπτόν Ιερατείον,

 

Συναντώμεθα σήμερα εδώ στο ιστορικό προαύλιο της Σχολής Χωροφυλακής για να αποτίσουμε φόρο τιμής προς τους αποστράτους Αξιωματικούς των Σωμάτων Ασφαλείας. Η συνάντησή μας είναι μεστή περιεχομένου. Ηθικού περιεχομένου. Με άλλα λόγια εμείς είμαστε ευγνώμονες προς τους απόστρατους της Ελληνικής Αστυνομίας, γενικά.

 

Είμαστε ευγνώμονες γιατί επετέλεσαν και το αναγνωρίζουμε δημόσια ευόρκως το καθήκον τους προς στην πατρίδα, την κοινωνία και το Σώμα, τον Οργανισμό της Αστυνομίας. Είμαστε ευγνώμονες γιατί έδωσαν το παράδειγμα σε μας τους νεότερους και προ παντός στους διαδόχους αξιωματικούς και υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας. Έδωσαν το παράδειγμα της αυταπάρνησης, της κοινωνικής προσφοράς και της υπηρέτησης του συμπολίτη, του συνανθρώπου.

 

Είμαστε ευγνώμονες, τέλος, γιατί συντρέχουν- με την παρουσία τους ως απόστρατοι πλέον- αποφασιστικά στη διατήρηση των ηθικών αξιών που πρέπει σαν ‘‘χυμός’’ να διαχέεται σε όλη την κοινωνία και σε όλα τα κόμματα, κύριοι εκπρόσωποι των κομμάτων που μας τιμάτε με την παρουσία σας εδώ σήμερα. Σε όλη την κοινωνία, σε όλα τα στρώματα και τις επαγγελματικές τάξεις, ένα είναι το μήνυμα και σήμα που πρέπει να αποδοθεί: ότι η Αστυνομία είναι βοηθός, αρωγός, παραστάτης του Έλληνα συμπολίτη μας.

 

Αγωνίζεται ένας οργανισμός ολόκληρος και από την προηγούμενη γενιά των αποστράτων που τιμούμε και σήμερα αγωνίζεται ένας ολόκληρος κόσμος για το δίκαιο, για την έννομη τάξη, για την κοινωνική ευρυθμία. Με την ευκαιρία της γιορτής των αποστράτων που είναι θεσμός νομικά κατοχυρωμένος και ηθικά επιβεβαιωμένος θέλω να σας πω ότι: η Αστυνομία σήμερα αγωνίζεται μέσα σε ένα κοινωνικό περιβάλλον που έχει δύο στοιχεία. Το ένα είναι το φιλήσυχο και φιλόνομο όλης της Ελληνικής κοινωνίας και το άλλο είναι μία εγκληματογόνος ανιούσα τάση η οποία έρχεται από τον καιρό, έρχεται από την επικαιρότητα έρχεται, από το διεθνές περιβάλλον και η Αστυνομία αντιμετωπίζει αυτή την εγκληματογόνο τάση – σας το δηλώνω – με επιτυχία.

 

Σημειώνω ακόμη, ότι και για τις ώρες της έντασης που είχαμε πριν από λίγο καιρό, το αποτέλεσμα έδειξε ότι η Αστυνομία είναι ψύχραιμη, δυνατή, νηφάλια και ικανή να αντιμετωπίσει μερικές έκτακτες καταστάσεις, με ψυχραιμία επαναλαμβάνω και με το άριστο δυνατό αποτέλεσμα, καλύτερο από οποιοδήποτε μέρος της Ευρώπης, της άλλης Ευρώπης της οποίας είμαστε μέλη και παρακολουθούμε ότι οι επιτυχίες σε στιγμές εντάσεως της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ανώτερες ποιοτικά από τις επιτυχίες των άλλων Ευρωπαϊκών Χωρών.

 

Καλώς επισημάνετε, κύριε πρόεδρε Κουντρουμπή, ότι βγαίνουμε πρόσφατα από μια μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας μάλλον όχι μόνον της Αστυνομίας, αλλά της Ελληνικής Διοίκησης, της Ελληνικής Κοινωνίας, της Δημοτικής Αρχής ευρύτερα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ήταν το ChampionsLeague. Ναι, παραδώσαμε στην ανθρωπότητα όλη και στην Ευρωπαϊκή Κοινωνία ένα ακόμη πεπραγμένο ένα ακόμη δείγμα της ικανότητας και αξιοσύνης της Αστυνομίας, της Ελληνικής Διοίκησης για το πώς μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες σήμερα, μετά το ChampionsLeague, μπορούμε να επιτυγχάνουμε μαζικά αποτελέσματα μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

 

Μετατίθεμαι σε ένα άλλο θέμα τώρα, το πώς οργανώνουμε την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια, την αλληλοσυμπαράσταση μεταξύ των εν ενεργεία, του Υπουργείου και των αποστράτων μας , μίλησε ο Αρχηγός χθες, μιλήσαμε και χθες. Δεν είναι της παρούσης, αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι παρακολουθούμε τα θέματα με πνεύμα συναντίληψης και απόλυτης, αμέριστης κατανόησης και αναγνωρίζουμε ότι οφείλουμε πολλά να πράξουμε υπέρ των αποστράτων και αυτή είναι η δήλωση αρχής την οποία παρέχω σε όλους σας σήμερα την ημέρα εορτασμού των αποστράτων.

 

Με αυτές τις σκέψεις ανανεώνω την ευγνωμοσύνη του Υπουργείου και της Κυβέρνησης και εμού προσωπικά και του Αρχηγείου προς τους αποστράτους για ό,τι προσέφεραν στην Αστυνομία στην Ελληνική Κοινωνία, στην Πατρίδα ευρύτερα. Σας ευχαριστώ. ».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, συμβολικά, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας απένειμαν τιμητικά διπλώματα και πλακέτες σε είκοσι (20) Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και σε έναν (1) τέως Διευθυντή Πολιτικών Υπαλλήλων, για την προσφορά τους στο Σώμα. Όμοια τιμητικά διπλώματα θα αποσταλούν σε όλους τους Αποστράτους δια μέσω των Υπηρεσιών στις οποίες υπηρετούσαν.  

Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας Ταξίαρχος ε.α. Κουτρουμπής Νικόλαος και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών της Αστυνομίας Πόλεων Αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Ψαρογιάννης.

 

  

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις