Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Μάιος 200703-05-2007: Ευρεία Σύσκεψη υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ενόψει των αγώνων FINAL FOUR Καλαθοσφαίρισης

03-05-2007: Ευρεία Σύσκεψη υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ενόψει των αγώνων FINAL FOUR Καλαθοσφαίρισης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 3/5/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ευρεία Σύσκεψη υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αναστασίου Δημοσχάκη και αυτοψία των χώρων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) πραγματοποιήθηκε χθες (2-5-2007), ενόψει των Αγώνων FINAL FOUR Καλαθοσφαίρισης, που θα διεξαχθούν στις 4 και 6 Μαΐου 2007.
 
Στη Σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Χρήστος Δρακόπουλος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στέφανος Σκότης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Ιωάννης Μπούτσικας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγος Δρόσος Μπουγούδης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Β/Α Αττικής Ταξίαρχος Νικόλαος Βεργαδής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής Ταξίαρχος Ευάγγελος Δημητρουλάκος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
 
Κατά τη διάρκεια της Συσκέψεως, αναλύθηκαν και εξετάστηκαν σχολαστικά τα σχεδιασθέντα μέτρα που θα εκδηλωθούν τις ημέρες διεξαγωγής των Αγώνων.
 
Η ανάπτυξη των αστυνομικών μέτρων θα γίνει σε τρεις (3) περιμετρικές ζώνες ελέγχου γύρω από τις εγκαταστάσεις, όπου θα διενεργείται ενδελεχής έλεγχος, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος ατόμων που φέρουν αντικείμενα τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες ή καταστροφές.
 
Ομοίως, θα αποτραπεί η προσέγγιση ατόμων στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α. (Κηφισίας- Σπ.Λούη- Κύμης- Νεραντζιωτίσσης και Αρτέμιδος) τα οποία δεν θα διαθέτουν εισιτήριο παρακολούθησης των Αγώνων.
 
Για τη λήψη των αστυνομικών μέτρων, θα διατεθεί το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ η παρακολούθηση και ο συντονισμός των δυνάμεων θα πραγματοποιείται από τα τρία (3) Κέντρα Επιχειρήσεων, ήτοι τα Κέντρα Επιχειρήσεων που λειτουργούν:
  
 
–  στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.),
–  στο Κλειστό Γυμναστήριο (εντός του αγωνιστικού χώρου), καθώς και
– στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γ.Α.Δ.Α., που λειτούργησε ως Ολυμπιακό  Κέντρο Ασφαλείας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
 
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις