Δε 20 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούλιος 200702-07-2007: Τελετή Ορκωμοσίας νέων Υπαστυνόμων Β

02-07-2007: Τελετή Ορκωμοσίας νέων Υπαστυνόμων Β

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (02-07-2007) στις 09:30, η τελετή ορκωμοσίας των 145 νέων Υπαστυνόμων Β’, στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (Λεωφόρο Θρακομακεδόνων 101, Αμυγδαλέζα Αχαρνές).

 

Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς επέδωσε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας παρουσία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα.

 

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της Βουλής            κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Yπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. Κωστής Αιλιανός, οι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Κώστας Γείτονας και κ. Ιωσήφ Βαλυράκης, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Παναγιώτης Φωτιάδης,  ο Α΄Υπαρχηγός Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος Βασίλειος Γωγουβίτης, ο Υπαρχηγός Γ.Ε.Α. Υποπτέραρχος Αθανάσιος Καραμήτσος και ο Β΄Υποδιοικητής Ε.Υ.Π. κ. Παναγιώτης Αλυφαντής.

 

Παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Χρήστος Δρακόπουλος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής Υποστράτηγος Γρηγόριος Αναγνώστου, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού Υποστράτηγος Δημήτριος Πανόπουλος, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Λεωνίδας Πολύδωρας, ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγος Δρόσος Μπουγούδης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Υποστράτηγος Χρήστος Μακρής, ο Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Γρηγόριος Γουργούλης, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Βασίλειος Μωϋσής, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και καθηγητές της Αστυνομικής Ακαδημίας.

 

Χθες (01-07-2007) προς τιμή των νέων Υπαστυνόμων Β΄πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσία της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλων επισήμων.

 

Η Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, ισότιμο με τις Πανεπιστημιακές Σχολές και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων. Αποστολή της είναι να εκπαιδεύει τους Δόκιμους Υπαστυνόμους και να τους παρέχει τις κατάλληλες γνώσεις για την άρτια επαγγελματική τους κατάρτιση, καθιστώντας τους ικανά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή γίνεται όπως και σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η φοίτηση είναι διάρκειας 8 εξαμήνων. Το διδακτικό προσωπικό, αποτελείται από διακεκριμένους καθηγητές Πανεπιστημίων, ειδικούς επιστήμονες και Ανώτερους  Αξιωματικούς.

 

 Φωτογραφίες απο την τελετή ορκωμοσίας.

       
      

Φωτογραφίες απο την εκδήλωση προς τιμή των νέων Υπαστυνόμων.

   

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 02/07/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις