Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούλιος 200702-07-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στα Μ.Μ.Ε., κατά την προσέλευσή του στην Βουλή

02-07-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στα Μ.Μ.Ε., κατά την προσέλευσή του στην Βουλή

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 02/07/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

ΔΗM/ΦΟΣ : Tι εννοούσατε όταν είπατε την πατήσαμε;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ:Πάντως όχι αμέλειες. Είχαμε να εκτιμήσουμε πολλούς συντελεστές και πέρασε η φωτιά. Και για την έντασή της και για το αεράκι της και για τα πάντα. Δεν έγινε διλημματικά ότι αφήνουμε να καεί το δάσος για να σώσουμε τους πυλώνες. Έγινε συνδυασμός αντίξοων συνθηκών και πέρασε η φωτιά, ενώ η δική μας μάχη, φροντίδα και δράση ήταν αμείωτη.
 
ΔΗM/ΦΟΣ: Η Δ.Ε.Η. αποποιείται τις ευθύνες της;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ:Όχι, δεν μπαίνω σε αυτή τη συζήτηση.
 
ΔΗM/ΦΟΣ: Λάθη έγιναν κύριε Υπουργέ;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Λάθη. Όχι.
 
ΔΗM/ΦΟΣ: Ισχύει κύριε Υπουργέ ότι η Πυροσβεστική έχει χωριστεί στα δύο;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ:Όχι, όχι. Θέλω να σας ζητήσω να σεβαστούμε την έννοια της Θεομηνίας. Δεν υπάρχει καμία σχεδίαση να φέρνει τα αποτελέσματα από το εργαστήριο. Όλα δοκιμάζονται στην ένταση, στην πράξη. Μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την αυτοθυσία της Πυροσβεστικής; Μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι έχουμε προπαρασκευή από τον Φεβρουάριο, Μάρτιο. Εγώ!
 
ΔΗM/ΦΟΣ: Εάν γυρνάγατε πίσω με όσα έγιναν θα κάνατε κάτι διαφορετικό;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ:Όχι, τα ίδια. Το μόνο που θέλω να σας πω είναι ότι λέγεται κάπου ότι υπάρχει ασυνεννοησία, δεν υπήρξε ούτε εισήγηση απλή από τον κ. Φούρλα ή τα συναρμόδια Υπουργεία, ούτε εισήγηση η οποία να μην έγινε δεκτή, να μην την εξετάσαμε και να μην την εφαρμόσαμε αμέσως. Εγώ ήμουνα στο τηλέφωνο και στον ασύρματο και με τον Παυλόπουλο και με τον Φούρλα. Δεν υπάρχει διαταγή εφαρμοσμένη ή εφαρμοζόμενη από το εργαστήριο και φυσικά εγώ είμαι ο πιο…ανίκανος, ακατάλληλος, επικίνδυνος,  ίσως εμπρηστής, κατά τους " κριτές " μου. Ας κρίνει ο λαός.
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις