Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Αύγουστος 200701-08-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως μετά την συνεδρίαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. για την επιλογή του Αρχηγού της Ελληνικής Αγροφυλακής

01-08-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως μετά την συνεδρίαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. για την επιλογή του Αρχηγού της Ελληνικής Αγροφυλακής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Αθήνα, 01/08/2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας μετά την συνεδρίαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. για την επιλογή του Αρχηγού της Ελληνικής Αγροφυλακής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε τα ακόλουθα:
 
Υπουργός Δημοσίας Τάξεως: «Έλαβε χώρα η συνεδρίαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. και πρότεινα στο ΚΥ.Σ.Ε.Α. την επιλογή του Αρχηγού της Αγροφυλακής και το ΚΥ.Σ.Ε.Α. απεφάσισε ομόφωνα να ορίσει ως Αρχηγό της Αγροφυλακής τον Αντιστράτηγο εν αποστρατεία Νικολακόπουλο Δημήτριο, άξιο Αξιωματικό με όρεξη και υπευθυνότητα για να διεκπεραιώσει τα νέα του καθήκοντα.
 
Η δεύτερη παρατήρηση που θέλω να σημειώσω είναι ότι επισπεύδεται η λειτουργία της Αστυνομίας της Οικολογίας, όπως λέμε, για τον πρόσθετο λόγο ότι μεταξύ των ευθυνών και αρμοδιοτήτων, υπάρχει η αρμοδιότητα να συντρέχει, να συνδράμει στην δασοπυρόσβεση. Είναι στόχος μας εντός του Αυγούστου, δηλαδή αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, να διοριστούν οι πρώτοι χίλιοι (1.000) Αγροφύλακες, οι οποίοι θα αναλάβουν καθήκοντα επιτήρησης, περιπολιών, για την πρόληψη της δασοπυρόσβεσης».
 
Ερώτηση δημοσιογράφου: Θα συμμετέχουν μετά από εκπαίδευση μακροπρόθεσμα Υπουργέ;
 
Υπουργός Δημοσίας Τάξεως: «Όχι. Τα περίπολα είναι περίπολα επιτήρησης και πρώτης επέμβασης. Να ειδοποιούν και την Πυροσβεστική και τις Νομαρχίες και την Πολιτική Προστασία για τυχόν συμβάν. Αυτό το ρόλο θα τον αναλάβουν με στοιχειώδη εκπαίδευση. Η κανονική εκπαίδευση του Αστυνόμου της Οικολογίας, του Αγροφύλακα, θα είναι, όπως έχουμε προγραμματίσει, τριών εβδομάδων, αμέσως μετά την αντιπυρική περίοδο και θα διαλαμβάνει πολλά επί μέρους γνωστικά αντικείμενα και αντικείμενα εκπαιδεύσεως. Φιλοδοξία μας είναι αυτό το Σώμα να είναι ένα Σώμα κοινωνικής προσφοράς και οικολογικής συμβολής».
 

Τελευταίες Αναρτήσεις