Δε 20 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούνιος 200701-06-2007: Χαιρετισμός του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στη διμερή συνάντηση των Αρχηγών Αστυνομίας Ελλάδας και Αλβανίας

01-06-2007: Χαιρετισμός του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στη διμερή συνάντηση των Αρχηγών Αστυνομίας Ελλάδας και Αλβανίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας παρέστη σήμερα στην συνάντηση των Αρχηγών Αστυνομίας Ελλάδας και Αλβανίας, Αντιστράτηγου Αναστάσιου Δημοσχάκη και κ. Ahmet Prenci αντίστοιχα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως κατά τις ώρες 09:30 έως 14:00.
 
Στις εργασίες της συνάντησης παρέστησαν από ελληνικής πλευράς, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Ασημάκης Γκόλφης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Στέφανος Σκότης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου Υποστράτηγος Βασίλειος Λουράκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχος Αθανάσιος Μήτσου και άλλοι ανώτατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Στον χαιρετισμό του ο κ. Υπουργός ανέφερε τα ακόλουθα:
 
«Κύριε Πρένσι, Αρχηγέ της Αλβανικής Αστυνομίας σας καλωσορίζω μαζί με τους συνεργάτες σας και εγώ στην Ελλάδα.
 
Χαιρετίζω με ιδιαίτερη ικανοποίηση και ευχαρίστηση την παρουσία σας και την επίσκεψή σας. Ελπίζω ότι θα αναπτύξετε συνομιλίες, εκτιμήσεις απόψεων και τελικά δράσεις μεταξύ της Αλβανικής και της Ελληνικής Αστυνομίας έτσι ώστε να κατοχυρώσουμε ένα έδαφος ειρήνης, ασφάλειας και αντι-εγκληματικής άμυνας. Εμείς θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε.
 
Θέλουμε να γνωρίζετε ότι είμαστε ευχαριστημένοι από την συνεργασία σε διάρκεια και με τον προκάτοχό σας.Και φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στην Ευρώπη αυτή την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων ευρύτερα, ως ένα χώρο καθαρό.
 
Η Αλβανία με την Ελλάδα θα σβήσουν όλες τις σκιές που μπορεί να υπάρχουν ακόμα-ακόμα και στον τομέα της εγκληματολογίας και θα βάλουν άπλετο φως και καθαρότητας στις σχέσεις τους και στον τομέα της Αστυνομικής Συνεργασίας.
 
Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και στην καταπολέμηση, αντιμετώπιση των συγχρόνων απειλών όπως είναι η τρομοκρατία, όπως είναι τοtrafficking, όπως είναι τα ναρκωτικά, όπως είναι τα όπλα.
 
Και θα είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε και οποιαδήποτε διασυνοριακή κρίση κυρίως στη βάση του να αμυνθούμε για το οργανωμένο έγκλημα.
 
Ας εκπεμφθεί το μήνυμα και στην Αλβανία και στην Ελλάδα ότι οι Αλβανοί που βρίσκονται εδώ είναι καλοί άνθρωποι, εργατικοί, φιλότιμοι. Και είναι καλό στοιχείο, πρόσθετο στοιχείο στην Ελληνική Κοινωνία και Οικονομία.
 
Θέλουμε να βοηθήσετε, για το καλό των Αλβανών που βρίσκονται στην Ελλάδα, να εξαλειφθούν όποιες εστίες που συκοφαντούν εντέλει το Αλβανικό στοιχείο. Και είναι μεμονωμένα περιστατικά. Αναπτύσσουν μία δραστηριότητα.
 
Εμείς δεν θέλουμε να πέσει ένα κλίμα ότι: «ξέρεις οι Αλβανοί είναι κακοποιά στοιχεία». Τονίζω, οι Αλβανοί είναι καλοί άνθρωποι. Εκατοντάδες χιλιάδων από τους ανθρώπους, τους γείτονες είναι εδώ. Φιλήσυχοι, νομοταγείς και μερικές δεκάδες διάλεξαν διάφορους δρόμους.
 
Απαιτείται κατανόηση του θέματος και συνεργασία για να τους απομονώσουμε, να τους εξουδετερώσουμε αυτούς τους λίγους.
 
Πάμε τώρα σε κάτι άλλο. Όταν βρίσκομαι στο Συμβούλιο των Υπουργών, των Ομολόγων μου της Ευρώπης, συνηγορώ σταθερά υπέρ της Αλβανίας, και των άλλων Χωρών, των δυτικών Βαλκανίων, η συνηγορία μου είναι σταθερή.
 
Από τον Πρωθυπουργό μας, τον Κώστα Καραμανλή, έχουμε τις οδηγίες να είμαστε παραστάτες, συμπαραστάτες προς τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Αλβανίας.
 
Έτσι, λοιπόν, μπορώ να πω ότι η καλή σας τύχη το έφερε να είστε Αρχηγός της Αστυνομίας σε μία εποχή που θα πρέπει να ολοκληρώσετε συνολικά σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα της διοικήσεως να βρίσκεστε σε ένα σημείο να οργανώσετε τον εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας σε επιστημονική τεχνογνωσία, σε νομοθετικές λύσεις και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
 
Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρετε και να θεωρείτε την βοήθειά μας δεδομένη.
 
Να μεταφέρετε τους χαιρετισμούς μου στον Υπουργό σας. Θα κοιτάξουμε μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας αλλά και του Επιτελείου μας να έχετε οι Αρχηγοί ανοικτή γραμμή μεταξύ σας. Το ίδιο και εγώ με τον Υπουργό σας.
 
Σας ευχαριστώ πολύ που μου χαρίσατε την προσοχή σας, και που συνεργάζεσθε έτσι εποικοδομητικά με τους Επιτελείς μου.
 
Ευχαριστώ».

 

     

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 1/6/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις