Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Μάιος 200701-05-2007: Τριήμερο διεθνές Σεμινάριο με θέμα: «Σύγχρονες ερευνητικές τεχνικές για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών κατά μήκος των Βαλκανικών...

01-05-2007: Τριήμερο διεθνές Σεμινάριο με θέμα: «Σύγχρονες ερευνητικές τεχνικές για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών κατά μήκος των Βαλκανικών οδών ηρωίνης»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Τριήμερο διεθνές Σεμινάριο με τίτλο «Σύγχρονες ερευνητικές τεχνικές για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών κατά μήκος των Βαλκανικών οδών ηρωίνης», διοργάνωσε στις 26-28/4/2007 στο ξενοδοχείο «PRESIDENT» η Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της Κοινής Ευρωπαϊκής Δράσης του προγράμματος AGIS. 
 
Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπρόσωποι από 25 Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τρεις υποψήφιες για ένταξη χώρες (Τουρκία, FYROM και Κροατία), τέσσερα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων (Αλβανία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο και Σερβία), δύο τρίτες ευρωπαϊκές χώρες (Ρωσία και Ουκρανία), καθώς και 5 Διεθνείς οργανισμοί (Interpol, Europol, SECI, UNODC και Eurojust).
 
Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ως εκπαιδευόμενοι στελέχη των Υπηρεσιών Δίωξης Ναρκωτικών της Ελληνικής Αστυνομίας και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, της 33ης Δ/νσης Τελωνείων και της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Ως εισηγητές συμμετείχαν αξιωματούχοι των προαναφερόμενων χωρών καθώς και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, των λοιπών Αρχών Επιβολής του Νόμου της Χώρας μας, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Γραφείου D.E.A. Αθηνών. 
 
Η κήρυξη της έναρξης του σεμιναρίου έγινε από τον Προϊστάμενο του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης Υποστράτηγο Στέφανο Σκότη, ο οποίος εκπροσωπεί την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ συμμετείχαν ως εισηγητές ο Πρόεδρος του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), κ. Κωνσταντίνος Μπάλλας και ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής για την καταπολέμηση νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, Αντιεισαγγελέας Α.Π. Γεώργιος Ζορμπάς. 
 
Στόχος του σεμιναρίου ήταν η αναζήτηση εναλλακτικών και καινοτόμων προσεγγίσεων στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών κατά μήκος των Βαλκανικών οδών ηρωίνης και η ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας των Αρχών εφαρμογής του Νόμου, κυρίως εντός του πλαισίου της περιφερειακής συνεργασίας αλλά και ευρύτερα με την αξιοποίηση των εμπειριών και των πρακτικών άλλων Χωρών. 
 
Τα συμπεράσματα του Σεμιναρίου θα αποτελέσουν ενιαίο σώμα προτάσεων το οποίο θα υποβληθεί στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να εξετάσει την έγκριση της υιοθέτησης ανάλογων πρωτοβουλιών στο ζήτημα της βελτίωσης των ερευνητικών μεθόδων των Αρχών Επιβολής του Νόμου για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών κατά μήκος των Βαλκανικών οδών.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 01/05/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις