Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Μάιος 200701-05-2007: Διοργάνωση εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα «Εγκλήματα κατά των παιδιών»

01-05-2007: Διοργάνωση εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα «Εγκλήματα κατά των παιδιών»

(Στο σεμινάριο συμμετέχει ο αξιωματικός της Βελγικής Αστυνομίας Alain REMUE)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα και με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αναστασίου Δημοσχάκη, διοργανώνεται από 2 έως 4/5/2007 σεμινάριο με θέμα «Εγκλήματα κατά των παιδιών», στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια.

 

Από την Ελληνική Αστυνομία έχει κληθεί και θα παραστεί, ως ειδικός για την ανεύρεση εξαφανισθέντων – αγνοούμενων παιδιών, ο Αξιωματικός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Βελγίου, κ. Alain REMUE. Επίσης, ως εισηγητές θα συμμετάσχουν Εισαγγελικοί λειτουργοί, καθηγητές Πανεπιστημίου, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, εκπρόσωπος του «Χαμόγελου του Παιδιού»,  καθώς και Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Το σεμινάριο στις 2/5 και 3/5 θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη και θα περιλαμβάνει διαλέξεις σε (20) Αξιωματικούς και Ανθυπαστυνόμους της Ελληνικής Αστυνομίας  επί θεμάτων που σχετίζονται με εγκλήματα σε βάρος παιδιών. Στις 4/5/2007 θα πραγματοποιηθεί στην Βέροια (in situ) πρακτική/περιπτωσιολογική σπουδή (case study) περί του υπαρκτού συμβάντος της εξαφάνισης του `Αλεξ Μεχισβίλι με τη συμμετοχή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας Υποστρατήγου Στέργιου Αποστολίδη, του Αστυνομικού Διευθυντή Ημαθίας Ταξιάρχου Βασίλειου Κρομμύδα, του Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, του αξιωματικού της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Βελγίου κ. Alain REMUE και της κας. Ανδρομάχης Λαζαρίδου, εκπροσώπου του «Χαμόγελου του Παιδιού».

 

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Εξαφανίσεις ανηλίκων.
  • Ενδοοικογενειακή βία.
  • Οικονομική και σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.
  • Εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
  • Ληστείες, κλοπές, σωματικές βλάβες σε βάρος ανηλίκων.
  • Παραβάσεις νόμου περί ναρκωτικών με δράστες και θύματα ανήλικους.

Σκοπός της πρωτοβουλίας του κ. Υπουργού είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που χειρίζεται υποθέσεις ανηλίκων, ενώ παράλληλα, για λόγους ηθικής τάξεως και όχι νομικού καταναγκασμού, ικανοποιείται το βασικό αίτημα της οικογένειας του `Αλεξ Μεχισβίλι περί της προσκλήσεως του ειδικού Βέλγου ερευνητή – εμπειρογνώμονα, όπως αυτό είχε διατυπωθεί στην συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα με τους γονείς του εξαφανισθέντος ανηλίκου, που είχε λάβει χώρα στην Αθήνα στις 27-02-2007.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 01/05/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις