Τρ 26 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιανουάριος 200724-01-2007: Διάλεξη του Πρέσβυ των Η.Π.Α. στην Ελλάδα στους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας

24-01-2007: Διάλεξη του Πρέσβυ των Η.Π.Α. στην Ελλάδα στους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Διάλεξη με θέμα: «Συνεργασία για τη διεθνή ασφάλεια – Η ατζέντα για τον 21ο αιώνα στους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής ΑσφάλειαςCharles P.Ries στους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας.»  πραγματοποίησε σήμερα (24-1-2007) ο Πρέσβυς των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. Charles P.Ries στους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας.

Τον κ. Πρέσβυ υποδέχθηκε ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος ακολούθως απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:

« Εξοχότατε Πρέσβυ, είναι τιμή μας να σας υποδεχόμαστε εδώ, σε αυτή την Ακαδημία, η οποία έχει μαθητές, έμπειρους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνικής Ακτοφυλακής και επίσης, έχει και Έλληνες πολίτες οι οποίοι υπηρετούν τη Δημόσια Διοίκηση εδώ στην Ελλάδα.

 

Είναι τιμή μας να σας υποδεχόμαστε, λόγω της επίσημης θέσης σας ως Πρεσβευτή των Η.Π.Α., την χώρα με την οποία η Ελλάδα έχει δυνατούς δεσμούς φιλίας, πολιτισμού, καθώς επίσης μας συνδέει και το γεγονός ότι στις Η.Π.Α. φιλοξενούνται πάνω από 3 εκατομμύρια Έλληνες. Αμερικανοί πολίτες Ελληνικής καταγωγής.

 

Και φυσικά μέσα στο πλαίσιο της συμμαχίας έχουμε στενούς δεσμούς. Δεσμούς με σύγχρονη αξιοπιστία, λόγω της ένωσης των δυνάμεών μας ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα και τις σύγχρονες απειλές.

 

Θα ήθελα να τονίσω προς τους μαθητές την ιδιαίτερη αναφορά στην Εξοχότητα του Πρέσβη κυρίου Charles Ries, σχετικά με την ακαδημαϊκή αξιοπιστία του, καθώς επίσης και την διπλωματική του ικανότητα στην διάρκεια της καριέρας του σε κάθε θέση την οποία έχει αναλάβει.

 

Από την άποψη αυτή, η διάλεξή του, η διάλεξη του Πρέσβυ Ries, συνδυάζει την ακαδημαϊκή θεωρία με την πρακτική της πολιτικής. Έτσι, έχετε την ευκαιρία να επωφεληθείτε της εμπειρίας του διαλέκτη, καθώς επίσης και από το ακαδημαϊκό του υπόβαθρο, το οποίο συνοδεύει την εμπειρία, την πολιτική πρακτική για τα καλύτερα ειρηνικά αποτελέσματα στη διεθνή σφαίρα της ειρήνης και της ασφάλειας μέσα σε ένα διεθνές πλαίσιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατικής νομιμότητας.

 

Τελειώνοντας αυτά τα εισαγωγικά μου σχόλια, κύριε Πρέσβυ, θα ήθελα να δηλώσω δημόσια ότι σας οφείλονται ιδιαίτερες ευχαριστίες, λόγω της σοφής και λογικής θέσης την οποία υιοθετήσατε, έπειτα από το δραματικό γεγονός της επίθεσης, εντός και εκτός εισαγωγικών, ενάντια στην Πρεσβεία στην Αθήνα.

 

Εκτιμούμε ότι η δημόσια θέση την οποία υιοθετήσατε, προωθεί τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α. ακόμα και κατά την διάρκεια τέτοιων γεγονότων, δραματικών γεγονότων, όπως το εγκληματικό και ειδεχθές χτύπημα εναντίον της Πρεσβείας. Πραγματικά αναγνωρίζουμε τη λογική και σοφή σας θέση.

 

Συνεργαζόμαστε για τη σωστή και αποτελεσματική έρευνα και ελπίζουμε οι εγκληματίες πολύ γρήγορα, το γρηγορότερο δυνατό, να παρουσιαστούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

 

Είμαστε αισιόδοξοι για τα θετικά αποτελέσματα, τα οποία αποτελέσματα θα συνεισφέρουν στην περαιτέρω βελτίωση των σχέσεών μας.

 

Αγαπητοί μαθητές, Αξιωματικοί, κυρίες και κύριοι, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η συνεργασία μας με τις Η.Π.Α. σε όλους τους τομείς υπηρετεί τη διεθνή ειρήνη. Υπηρετεί τη δημοκρατία. Υπηρετεί ένα σύστημα αξιών για την ανθρωπότητα και τον κόσμο όλο, στον οποίο θέλει η Ελλάς να είναι σοβαρός συντελεστής και με το πνεύμα της και με τη συνέπεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση σαν πλήρες μέλος και στην τήρηση των υποχρεώσεών της στη συμμαχία σαν παλιό και συνεπές μέλος.

 

Έτσι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε τον Πρεσβευτή των Η.Π.Α., διαλέκτη σήμερα εδώ, και τον οποίο καλωσορίζω στο βήμα, σημειώνοντας ότι θέλω να του προσφέρω το βιβλίο, το τελευταίο μικρό βιβλίο που έχω γράψει για την Αστυνομία (το έχετε εσείς), καθώς επίσης, και ένα αναμνηστικό από την πατρίδα μου, από την ορεινή Ολυμπία, ένα ασημένιο μικρό αναμνηστικό του ναού του Επικουρείου Απόλλωνα. 

Καλώ τον κύριο Ries. Κύριε Πρέσβυ, παρακαλώ να λάβετε το λόγο. »

Στη διάλεξη παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Λεωνίδας Πολύδωρας, οι Διοικητές των Σχολών Αξιωματικών, Μετεκπαίδευσης – Επιμόρφωσης και Εθνικής Ασφάλειας, Ταξίαρχοι Χρήστος Μακρής, Χρήστος Πάνος και Γεώργιος Τσεκούρας αντίστοιχα, καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί. 

      Δείτε το κείμενο της ομιλίας του Πρέσβυ των Η.Π.Α. (http://athens.usembassy.gov

    

Φωτογραφίες υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 24/1/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις