Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200721-02-2007:Πρωτοβουλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως για την αντιμετώπιση του φαινομένου της φθοράς πινακίδων οδικής σημάνσεως

21-02-2007:Πρωτοβουλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως για την αντιμετώπιση του φαινομένου της φθοράς πινακίδων οδικής σημάνσεως

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 21/02/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα, η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ξεκινήσει, από τις 22 Σεπτεμβρίου 2006, εκστρατεία για την αντιμετώπιση του φαινομένου της φθοράς πινακίδων οδικής σημάνσεως και σηματοδοτών με την επικόλληση διαφόρων διαφημιστικών ή άλλων αυτοκόλλητων και την αναγραφή συνθημάτων με σπρέι.

 

Στο πλαίσιο αυτό ο Γενικός Γραμματέας Υ.Δ.Τ. Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, απέστειλε επιστολές στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Σταύρο Δουβή, τον Πρόεδρο της SUPER LEAGUE κ. Πέτρο Κόκκαλη και τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Βασίλη Γκαγκάτση, με τις οποίες ζητά την βοήθεια τους αφού έχει παρατηρηθεί ότι μεγάλος αριθμός των καταγεγραμμένων φθορών και καταστροφών, προκαλείται από φιλάθλους ομάδων που επικολλούν στις πινακίδες και τους σηματοδότες αυτοκόλλητα αθλητικών Σωματείων και αναγράφουν ανάλογα συνθήματα.

 

Ήδη από τις Υπηρεσίες Τροχαίας όλης της χώρας γίνεται συστηματική καταγραφή όλων των οδικών σημάνσεων που έχουν υποστεί φθορές ή έχουν καταστραφεί, και έχουν ενημερωθεί οι κατά περίπτωση αρμόδιες υπηρεσίες για την αποκατάστασή τους.

 

Ειδικότερα στην Αττική, σε εβδομηνταεννέα (79) περιπτώσεις εντοπίστηκαν οι υπαίτιοι των επικαλύψεων και φθορών και υποβλήθηκαν μηνύσεις σε βάρος τους.

 

 

 

 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις