Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200721-02-2007: Έναρξη εφαρμογής του θεσμού του Αθλητικού Αστυνομικού Συνδέσμου

21-02-2007: Έναρξη εφαρμογής του θεσμού του Αθλητικού Αστυνομικού Συνδέσμου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Με διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ξεκίνησε να εφαρμόζεται ο θεσμός του Αθλητικού Αστυνομικού Συνδέσμου, ο οποίος συστάθηκε σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 123/2006 Προεδρικό Διάταγμα (Φ.Ε.Κ. 212/9-10-2006), στο πλαίσιο των μέτρων που αποφασίστηκαν από την Ειδική Επιτροπή που συστάθηκε στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για την αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους.

 

Ως Αθλητικοί Αστυνομικοί Σύνδεσμοι ορίστηκαν 39 αστυνομικοί που υπηρετούν στην Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Υ.Φ.Α.Α.) της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και των Αθλητικών Σωματείων (SUPER LEAGUE και ομάδες της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής Κατηγορίας).

 

Ο Αθλητικός Αστυνομικός Σύνδεσμος εκτελεί υπηρεσία με πολιτική περιβολή και έχει ρόλο επικοινωνιακό και συμβουλευτικό και όχι επιχειρησιακό (δεν συντάσσει δικογραφίες και δεν συμμετέχει στην σύνταξη αυτών). Η αποστολή του συνίσταται στη συνεργασία μεταξύ των ομάδων, των συνδέσμων φιλάθλων και των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, σε στόχο την επικράτηση και την εδραίωση του φίλαθλου αθλητικού πνεύματος, τόσο κατά τη διεξαγωγή των εντός έδρας αθλητικών συναντήσεων, όσο και κατά τις μετακινήσεις φιλάθλων σε εκτός έδρας αγώνες.

 

Στα καθήκοντά του υπάγονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

 

  • Η συνεργασία με τον επικεφαλής των Αστυνομικών δυνάμεων και η παρουσία του στον χώρο καθ΄ όλη τη διάρκεια της αθλητικής συνάντησης,
  • η συνεργασία με τον Υπεύθυνο Ασφαλείας της Π.Α.Ε. και γενικότερα με τη Διοίκησή της, καθώς και με τον Υπεύθυνο Ασφαλείας της SUPER LEAGUE,
  • η δημιουργία σχέσεων επικοινωνίας με τους υπευθύνους των ομάδων, τους οργανωμένους Συνδέσμους Φιλάθλων και τις αρμόδιες για την τέλεση του αγώνα αρχές και φορείς, για την αποτροπή εντάσεων και επεισοδίων, την ομαλή τέλεση των αγώνων και την ανύψωση του αθλητικού πνεύματος.

Επιπλέον, για την εκπλήρωση της αποστολής τους οι Αθλητικοί Αστυνομικοί Σύνδεσμοι συνεργάζονται τόσο με τα Γραφεία Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, τα οποία ιδρύονται στις Υποδιευθύνσεις Κρατικής Ασφαλείας των Διευθύνσεων Ασφαλείας Αττικής και Θεσσαλονίκης (Π.Δ. 252/30-11-2006), όσο και με το Εθνικό Γραφείο Πληροφοριών Ποδοσφαίρου, το οποίο υφίσταται και λειτουργεί στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ως κεντρικό σημείο επαφής για την ανταλλαγή πληροφοριών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

 

Η κατάσταση των Αθλητικών Αστυνομικών Συνδέσμων, όπως έχει οριστικοποιηθεί, έχει γνωστοποιηθεί στους Προέδρους των Π.Α.Ε., με σχετική επιστολή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. 

 

  

 

Δείτε τον ΠΙΝΑΚΑ με τα ονόματα των Αθλητικών Αστυνομικών Συνδέσμων

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 21/2/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις