Πε 1 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200715-02-2007: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανάληψη πρωτοβουλίας για συμμετοχή της Ελλάδος...

15-02-2007: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανάληψη πρωτοβουλίας για συμμετοχή της Ελλάδος στις μόνιμα συνεργαζόμενες χώρες για θέματα λαθρομετανάστευσης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας παρέστη χθες  (14-2-2007) στο δείπνο που παρέθεσε ο Προεδρεύων του Συμβουλίου  Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας κ. Wolfgang Schäuble στους ομολόγους του Υπουργούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες για την ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν στη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που λαμβάνει χώρα σήμερα (15-2-2007) στις Βρυξέλλες.

 

Στο περιθώριο του δείπνου, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως είχε ιδιαίτερες συνομιλίες με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Franco Frattini, στον οποίο εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά το θέμα της λαθρομετανάστευσης και της συνεργασίας μεταξύ των χωρών για την αντιμετώπισή της. Ο κ. Frattini, συνεκτιμώντας τις εισηγήσεις του κ. Πολύδωρα, καθώς και τις απόψεις των λοιπών παρισταμένων, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Ελλάδος στις χώρες του Νότου και της περιοχής της Μεσογείου, που θα συνεργάζονται μόνιμα για θέματα λαθρομετανάστευσης.

 

Πρόκειται για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα και τις χώρες της Αφρικής: Αίγυπτο και Λιβύη. Ειδικότερα, η Ελλάδα και η Κύπρος θα αναπτύξουν μόνιμη συνεργασία με την Αίγυπτο, προκειμένου να υπάρχει άμεσος δίαυλος επικοινωνίας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ή όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Πολύδωρας, των ¨uninvited visitors¨. Όμοια συνεργασία θα υφίσταται μεταξύ Ιταλίας, Μάλτας και Ισπανίας με τη Λιβύη.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 15/2/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις