Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200715-02-2007: Συμμετοχή του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

15-02-2007: Συμμετοχή του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

(Βρυξέλλες, 15/2/2007)

Παρέμβαση Υπουργού Δημοσίας Τάξεως σχετικά με
την ενίσχυση της FRONTEX

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 15/02/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας μετέχει σήμερα (15-2-2007) στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.
 
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Υπουργός έλαβε τον λόγο και πραγματοποίησε παρέμβαση σχετικά με το θέμα της ενίσχυσης της FRONTEX, δηλαδή της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της υλικής συνδρομής της Ελλάδος για την επίτευξή της.
 
Στην παρέμβασή του, ο κ. Υπουργός είπε:
 
«Είπα και χθες το βράδυ (σ.σ. κατά το δείπνο που είχε ο κ. Υπουργός με τους Ομολόγους του της Ευρωπαϊκής Ένωσης) ότι η Ελλάδα απεδέχθη με προθυμία την επιστολή του Εκτελεστικού Γραμματέα, για να εκδηλώσει τη solidarity, την αλληλεγγύη της προς την FRONTEX.
 
Πιστεύουμε στην FRONTEX και στη δημιουργία της ομάδας ταχείας επέμβασης. Θέλω να κρατηθεί στη σκέψη μας μία παρατήρηση του συναδέλφου για την επέμβαση σε emergencycases. Είναι σημαντικό αυτό, για να έχουμε και μεγαλύτερη προθυμία, ίσως, στη συνεισφορά μας. Δε μιλάμε για ένα σταθερό, σπάταλο και αργό μηχανισμό επεμβάσεως, αλλά για μια ετοιμότητα των κρατών της FRONTEX να παρέμβει σε εξαιρετικές περιπτώσεις (emergency cases). Έτσι, θα μου επιτρέψετε να αναφέρω και πώς η Ελλάδα, μέσα στις δυνατότητές της, εκδηλώνει την αλληλεγγύη της προς την FRONTEX με τη συνεισφορά της στο toolbox:
 
Πρώτον, με ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, openseapatrolvessel, για την ανοικτή θάλασσα.
 
Δεύτερον, με ένα δικινητήριο ελικόπτερο για τα παράκτια ύδατα και την ανοικτή θάλασσα.
 
Τρίτον, με ένα δικινητήριο αεροπλάνο twinengine fixed, twinaircraft S6NS55, για τα παράκτια ύδατα και την ανοικτή θάλασσα και με ένα κινητό σύστημα παράκτιας επιτήρησης, mobile surveillance vehicle κατηγορίας S87, για τα παράκτια ύδατα και την ανοικτή θάλασσα.
 
Υπάρχουν και συστήματα, instruments and equipments για τα χερσαία σύνορα.  
 
Αυτή είναι η συμβολή της Ελλάδας, συμβολική και ουσιαστική, στην υπόθεση του σχηματισμού, της διαμόρφωσης ενός toolbox για την FRONTEX».
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις