Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200715-02-2007: Διοργάνωση εξειδικευμένου σεμιναρίου ασφαλείας από το ΚΕ.ΜΕ.Α.

15-02-2007: Διοργάνωση εξειδικευμένου σεμιναρίου ασφαλείας από το ΚΕ.ΜΕ.Α.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Με την έναρξη των εργασιών του «Σεμιναρίου Ασφάλειας Μελετών Τρωτότητας» σήμερα 15 Φεβρουαρίου 2007 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, το ΚΕ.ΜΕ.Α. ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο των σεμιναρίων ασφάλειας για υψηλόβαθμα στελέχη Οργανισμών και Επιχειρήσεων.
 
Κύριος στόχος του σεμιναρίου είναι να αναδείξει ότι η ασφάλεια σήμερα πρέπει να αντιμετωπίζεται σφαιρικά, ολοκληρωμένα, με επιστημονική μέθοδο και αναλυτικά, αλλά και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς όμως να αγνοείται και ο οικονομικός παράγοντας. Η μελέτη τρωτότητας, δυναμικός πυρήνας του σύγχρονου σχεδιασμού, είναι το εργαλείο που κάθε φορά μας επιτρέπει να αναγνωρίζουμε τις απειλές και να οδηγούμαστε σε μια ασφαλή εκτίμηση του κινδύνου.
 
Τα σεμινάρια αυτά που αποσκοπούν να προσφέρουν στους συμμετέχοντες την πλέον σύγχρονη τεχνογνωσία, σχεδιάσθηκαν σαν μια ενότητα. Δηλαδή το πρώτο σεμινάριο που διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία τον Νοέμβριο του 2006 είχε σαν αντικείμενο το γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό, ενώ το σεμινάριο που άρχισε σήμερα εστιάζεται στις τεχνικές σύνταξης μελετών τρωτότητας, τη βάση δηλαδή του επιχειρησιακού σχεδιασμού.
 

Στη Χώρα μας δεν έχουν μέχρι σήμερα διοργανωθεί σεμινάρια με αυτή τη θεματολογία. Οι ενδιαφερόμενοι, μόνον εκτός Ελλάδας θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε ανάλογα σεμινάρια και να εκπαιδευθούν στην ασφάλεια κρίσιμων υποδομών, δεδομένου ότι η εκπαίδευση σε αυτό το θέμα παρέμενε αποκλειστικό θέμα των Αρχών Ασφάλειας. Και όπως τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΕ.Α. Πρέσβυς ε.τ. κ. Ευαγγελίδης «Για το λόγο αυτό, είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε πλέον, έχοντας το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και την υποστήριξη της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, καθώς και της Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος, να προσφέρουμε στους έλληνες ειδικούς, ερευνητές, εμπειρογνώμονες, δηλαδή στο ελληνικό κοινό ασφαλείας, την πλέον σύγχρονη γνώση και τεχνογνωσία. Και χαιρόμαστε γιατί, μέσω αυτών των σεμιναρίων. Αξιωματικοί εν ενεργεία ή εν αποστρατεία, προερχόμενοι όμως όλοι τους από τον «πυρήνα» της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, θα μεταδώσουν τις γνώσεις και εμπειρίες σε όλους. Με την επιλογή μας αυτή, τιμούμε εκείνους που εργάσθηκαν σκληρά για την επιτυχία τότε, αλλά ταυτόχρονα δίνουμε σε όλους μας την ευκαιρία να κάνουμε πράξη τη μεταφορά της τεχνογνωσίας».

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 15/2/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις