Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιανουάριος 200714-01-2007: Ανακοίνωση με δήλωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα για την λειτουργία της Δ.Α.Ε.Ε.Β.

14-01-2007: Ανακοίνωση με δήλωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα για την λειτουργία της Δ.Α.Ε.Ε.Β.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 14/1/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

Σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου και δηλώσεις πολιτικών προσώπων και αναλυτών για τις μετακινήσεις Αξιωματικών από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 
« Επειδή πολύς λόγος (ή μάλλον θρηνωδία) γίνεται για δήθεν διάλυση της Αντιτρομοκρατικής, έχω να παρατηρήσω τα εξής:
 
1. Στη Δημόσια Διοίκηση, ως γνωστόν, ουδείς αναντικατάστατος.

2. Η αρετή της συνέχειας τηρείται, σε συνδυασμό με την αρχή της ανανέωσης και της αλλαγής.

3.
Στην ΔΑΕΕΒ οι Διευθυντές προαγόμενοι, σχεδόν χωρίς εξαίρεση, μετακινούνται. Αυτό έγινε και με τον τελευταίο Διευθυντή (Δημ. Γαλλίκα) που προαχθείς στο βαθμό του Υποστρατήγου (Μάρτιο 2006) τοποθετήθηκε Γενικός Διευθυντής Ηπείρου. Το ίδιο και με τον προηγούμενο (Στέλιο Σύρο), ο οποίος προαχθείς στο βαθμό του αντιστρατήγου τοποθετήθηκε αρχικά Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος και στη συνέχεια έγινε Υπαρχηγός. Ουδέποτε ο Στρατηγός Σύρος έπαψε και θεσμικά να «κρατεί το μάτι του» στη ΔΑΕΕΒ. Μάλιστα, στις μεταθέσεις του 2006 ήταν κατά νόμο Πρόεδρος του Συμβουλίου Μεταθέσεων, ενώ στις μεταθέσεις του 2005 και του 2004 ήταν μέλος του αυτού Συμβουλίου.

4. Ο νέος Διευθυντής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Γρηγόρης Μπαλάκος, είναι άξιος αξιωματικός και (σύμφωνα με την πιθανή βαθμολογική του εξέλιξη) προοπτικής πενταετίας, προερχόμενος από την Διεύθυνση Αλλοδαπών και την Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

5. Οι Τμηματάρχες των βασικών Τμημάτων (Πληροφοριών, Ερευνών, Επιχειρήσεων, Συντονισμού) παραμένουν στη θέση τους επί δεκαπενταετία και πλέον, ενισχυόμενοι παντοιοτρόπως. Όλοι οι Τμηματάρχες είναι παλαιά και άξια στελέχη της ΔΑΕΕΒ.

6. Ο Υποδιευθυντής εμπειρότατος και άξιος, προέρχεται από την Κρατική Ασφάλεια (Δ/νση Πληροφοριών).

7. Για τους μετακινηθέντες, ουδείς αδικήθηκε. Φυσικά ούτε και η Υπηρεσία. Η μετακίνησή τους εξυπηρετούσε αποκλειστικά δύο κριτήρια: το συμφέρον της υπηρεσίας και το καλό της δικής τους υπηρεσιακής εξέλιξης. Από συστάσεως ΔΑΕΕΒ, στις κρίσεις και μεταθέσεις του Μαρτίου πάντοτε εγένοντο μετακινήσεις. Η ανάγκη της κινητικότητας και οι απαιτήσεις της Υπηρεσίας τις επέβαλλε. Σε καμμία περίπτωση δεν ελειτούργησαν κομματικά κριτήρια στη στελέχωση και διάρθρωση της Αντιτρομοκρατικής.

8.Το υπό τον Υπαρχηγό Στ. Σύρο συγκροτηθέν «TaskForce» δεν αποτελεί καμμιά «ομολογία αποτυχίας», όπως θέλουν κάποιοι πολιτικοί αναλυτές έμπλεοι χαιρεκακίας και αντιπολιτευτικής διάθεσης να ερμηνεύουν. Η Αστυνομία, ως συντεταγμένο Σώμα με Αρχηγό, δομή και ιεραρχία και ως ζωντανός Οργανισμός αντιδρά με ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες και στις επιχειρησιακές ανάγκες που προκύπτουν. Δεν γίνεται θύμα της όποιας γραφειοκρατικής ανελαστικότητας. Θα ήταν άσοφο.

9.Η ΔΑΕΕΒ μ΄ένα λόγο έχει αναβαθμισθεί. Και από πλευράς μεθοδολογίας και από πλευράς στελεχών, στη βάση του συνδυασμού παλαιών και νέων. Όλοι κρίνονται σύμφωνα με την αξία τους και την απόδοσή τους. Όχι σύμφωνα με το «πνεύμα της παρέας» ή ακόμη χειρότερα σύμφωνα με κομματικά «στηρίγματα».

10. Τα καλά αποτελέσματα δεν θα έλθουν μετά από εικοσαετία και πλέον. Θα έρθουν σύντομα. Σας διαβεβαιώ.»._
 
 
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις