Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Μάρτιος 200712-03-2007: Σύσκεψη της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και των Γενικών Αστυνομικών Διευθυντών της Χώρας υπό την Προεδρία του Υπουργού...

12-03-2007: Σύσκεψη της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και των Γενικών Αστυνομικών Διευθυντών της Χώρας υπό την Προεδρία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 12/3/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 

Υπό την προεδρία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα (12-03-2007) και ώρα 09.00 Ενημερωτική Σύσκεψη στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Χρήστος Δρακόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Ασημάκης Γκόλφης, οι Προϊστάμενοι Κλάδων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής και ο Αναπληρωτής του, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, οι Γενικοί Αστυνομικοί Διευθυντές Περιφερειών Χώρας, ο Γενικός Διευθυντής Ασφάλειας Επισήμων, οι Διευθυντές Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, οι Διευθυντές Διευθύνσεων υπαγόμενες στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β., Δ.Ε.Ε., Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων), ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Ο κ. Υπουργός καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, συνεχάρη τους νεοπροαχθέντες στους οποίους ευχήθηκε καλά έργα και καλή τύχη στα καθήκοντά τους και σημείωσε ότι προήχθησαν κατ’ αξίαν. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για όσους αποστρατεύτηκαν. Τόνισε χαρακτηριστικά:

 

«Έφτασαν στα ανώτατα. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Όποιος κάνει κρίσεις διαχειρίζεται δύο (2) αξίες: του υποκειμένου δράσεως (κρινομένου προσώπου) και τη συγκριτική αξία, αυτή δηλαδή που κάνει τον αγαθό και θεμιτό ¨διαγκωνισμό¨ στο στενό λαιμό της φιάλης στους βαθμούς της ιεραρχίας ενός εκάστου έναντι του συνυποψηφίου».

 

Ο κ. Πολύδωρας, επεσήμανε ιδιαίτερα ότι πρέπει να επικεντρωθεί η αστυνομική  προσοχή σε τρία (3) βασικά σημεία: στην αντιμετώπιση της πολιτικής βίας, στη λαθρομετανάστευση και στην κοινωνική εγρήγορση που πρέπει να διαθέτουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες προκειμένου να προλαμβάνουν φαινόμενα τα οποία χρειάζονται την κοινωνική αρωγή ή να εκδηλώνουν ενέργειες υποστηρικτικές των Κοινωνικών Φορέων και των συναρμόδιων Υπηρεσιών (περίθαλψη τοξικομανών, αντιμετώπιση ενδοοικογενειακής βίας, φροντίδα κακοποιημένων ανηλίκων).

 

Ο κ. Πολύδωρας δήλωσε ότι σε όλες τις ενέργειες της Αστυνομίας πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία και υπομονή και τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση χρειάζεται οργάνωση της άμυνας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: "εννοείται άμυνα στον κύβο! Με ψυχραιμία και απόκρουση των επιθέσεων".

 

Ως προς τη λαθρομετανάστευση υπογράμμισε ότι οι Συνοριακοί Φύλακες (καθώς και οι λιμενικοί) επιτελούν έργο άριστο και εν πολλοίς αφανές, αφού κατ’ έτος η Χώρα υποδέχεται στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της 100.000 λαθρομετανάστες και εξ’ αυτών επαναπροωθούνται 80.000. Εναπομένει "καθίζημα" 20.000 ατόμων τα οποία σε κάποιο βαθμό επιβαρύνουν το "εγκληματολογικό τοπίο".

 

Τέλος, ζήτησε από τους δεκατέσσερις (14) Γενικούς Αστυνομικούς Διευθυντές της Χώρας να προβούν σε περιγραφή της κατάστασης ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες, σε αξιολόγηση αυτής και στην πρόταση ενδεδειγμένων μέτρων σε σχέση με τα τοπικά χαρακτηριστικά.

 

  

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις